Одна помилка в приготуванні — і пельмені злипаються в неапетитну "блямбу": як їх насправді потрібно варити
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Помилка полягає в недостатній кількості води
Маленькі деталі відіграють важливу роль у приготуванні їжі. До прикладу, ми розповідали, потрібно чи ні мити гриби. Тепер ділимось секретом приготування смачних пельменів.
Є одна помилка, якої дуже часто припускаються кулінари під час приготування цього напівфабрикату. Вона полягає у недостатній кількості води, через що пельмені можуть злипнутись в одну неапетитну "блямбу", пише "Телеграф".
Як правильно варити пельмені?
Дуже часто ми хочемо, щоб пельмені зварились якомога швидше, і тому беремо невелику каструлю, в якій вміститься менше води. Звісно, менша кількість води швидше закипить. Однак це може мати згубний вплив на якість страви.
Насправді ж на 1 кілограм пельменів вам потрібно буде 3 літри води. Отже, і каструля знадобиться величенька — пам’ятайте також, що води не можна наливати по вінця (адже там ще й повинні поміститись пельмені). В ідеалі, наливаємо воду у каструлю на ⅔ об’єму. Тобто, для варіння одного кілограма пельменів вам знадобиться каструля на більше ніж 4 літри.
З цією пропорцією ваші пельмені зваряться вдало і точно не злипнуться. Також ми ділились секретами приготування найсмачнішого картопляного пюре.