Це справді працює: що зробити, щоб їжа не пригорала на сковорідці

Читать на русском
Новина оновлена 15 жовтня 2024, 18:02

Цікавий лайфхак, який справді працює

Багато хто стикався з проблемою, коли їжа під час смаження або підігріву прилипає до сковороди. Звичайно, можна витратитись і купити нову сковорідку. А можна спробувати лайфхак, який позбавить проблеми пригорання їжі. "Телеграф" вже розповідав, чи можна зберігати часник у холодильнику, а сьогодні ділиться, як зробити так, щоб сковорідка не пригорала.

Як виявилося, є простий кулінарний фокус, який позбавить цієї проблеми, пише ТСН. Потрібно лише обсмажити на сухій сковорідці сіль.

Як смажити сіль на сковорідці, щоб вона не пригорала

Все, що вам потрібно — чиста суха сковорода і трохи солі. Поставте сковорідку на плиту, а потім на розігріту поверхню насипте сіль — вона повинна покривати дно повністю. Обсмажте сіль на повільному вогні, періодично помішуючи лопаткою — вона має підрум’янитися. Зазвичай 10 хвилин достатньо, але можна й більше.

Після того, як сіль пожовкла на сковорідці, висипте її в металеву або керамічну ємність. А потім поверніться до сковорідки та обережно протріть її сухою чистою ганчіркою або паперовими рушниками.

Після цього додайте кілька крапель соняшникової олії та розітріть її по сковорідці чистим паперовим рушником, а потім поставте сковорідку на плиту ще на кілька хвилин. Після цього знову протріть і вуаля — сковорідка готова до використання і не пригорятиме.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати моркву після збирання врожаю. Так вона не зав’яне і не проросте.