Польські господині використовують капусту для чищення килимів: незвичайний лайфхак для прибирання

Читать на русском
Автор

Простий народний метод прибирання

Чищення килимів — це одне з найскладніших завдань для догляду за будинком. І якщо пил можна видалити за допомогою пилосмока, то плями кетчупу чи вина вивести не дуже просто. Багато хто звик покладатися на спеціальні хімічні засоби, які обіцяють швидко та ефективно розв'язати цю проблему. Однак не всі знають, що очистити килим можна не лише за допомогою покупних засобів, а й за допомогою звичайних продуктів, які можна знайти у холодильнику.

Один із таких незвичайних методів — використання квашеної капусти. Цей спосіб описує польський сайт ТОР.

Як почистити килим квашеною капустою

Метод чищення килимів за допомогою квашеної капусти, хоч і здається дивним, насправді має під собою логічну основу. Річ у тім, що квашена капуста містить органічні кислоти та натуральний розсіл, які допомагають ефективно очищати поверхню та освіжати тканинні покриття.

Процес очищення дуже простий. Для чищення килимів можна використовувати мариновану із сіллю капусту. Для очищення не підійде продукт з оцтом.

Для початку необхідно обтрусити килими від пилу, що потрапив у волокна, і ретельно їх пропилотяжити.

Потім необхідно взяти трохи квашеної капусти, віджати її від зайвого розсолу та рівномірно розподілити по плямах на килимі. Через годину необхідно видалити капусту та промити килим вологою губкою.

Як тільки килим висохне, ще раз пропилососьте його.

Перевага цього методу полягає у його повній натуральності. Такий спосіб безпечний для дітей та домашніх тварин, не залишає хімічних слідів і не потребує тривалого провітрювання.

Раніше ми розповідали про незвичайний спосіб прання за допомогою каштанів. Мало хто знає, що ці плоди можна використати замість прального порошку.