Є два ефективні методи: чим обробити взуття, щоб воно не промокало

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 16 жовтня 2024, 17:53

Взуття можна зробити водонепроникним у домашніх умовах

З приходом осені особливо важливо стежити за тим, щоб ноги завжди залишалися в теплі та сухості, особливо у дощові дні. Ми вже ділилися порадами, як позбутися заломів на черевиках, а тепер розповімо, чим обробити взуття, щоб воно надійно захищало від вологи та промокання.

Є два простих методи, які допоможуть у домашніх умовах зробити ваше взуття водонепроникним. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна".

Як уберегти взуття від промокання

Змастіть черевики сумішшю рослинних олій

Цей метод можна застосовувати на взутті як з натуральної шкіри, так і штучної. Необхідно змішати по дві чайні ложки касторової та лляної олії та додати 100 грамів натертого парафіну. Все це потрібно разом нагріти на водяній бані, доки не розчиниться парафін. Отриманою сумішшю потрібно обробити взуття, але зовсім трошки, щоб черевики не стали твердими.

Мастила створюють тонкий захисний шар, який запобігає проникненню води, зберігаючи взуття сухе навіть у сиру погоду. Після обробки взуття потрібно залишити при кімнатній температурі на 8 годин.

Натріть взуття парафіном або воском

Ще один ефективний спосіб захистити взуття від промокання — натерти його парафіном або бджолиним воском. Просто нанесіть віск на поверхню взуття і злегка прогрійте феном, щоб він увібрався. Такий захисний шар не тільки вбереже вашу пару від вологи, але і зробить її більш стійкою до погодних умов.

"Телеграф" писав раніше, як восени висушити промокло взуття. Є кілька лайфхаків.