Багато хто не знає про цю хитрість: як змусити дрова в каміні горіти довше

Читать на русском
Автор

Використовуйте принцип зворотного закладення дров

Камін — це не тільки затишне доповнення до інтер’єру, але й чудове джерело тепла. Але щоб вогонь розгорівся рівномірно і дрова віддавали максимальну кількість тепла, важливо правильно їх скласти та підпалити. Неправильна закладка може призвести до повільного горіння або навіть швидкого загасання вогню.

Розповідаємо, як ефективно складати дрова та розпалювати камін для максимальної тепловіддачі.

Як правильно розпалити камін

Може здатися, що розташування дров не має значення для розпалювання. Але це не так. Звичний деяким метод складання дров пірамідкою не завжди призводить до рівномірного горіння. Щоб дрова горіли довго та ефективно, необхідно використовувати метод зворотного закладення (або швейцарського розпалювання), радить Share info. Цей спосіб дозволяє повільно і рівномірно розпалювати дрова, забезпечуючи тривале горіння та відмінну тепловіддачу.

  1. Внизу необхідно укласти великі дрова. Вони є основою для тривалого горіння. Розташовуйте їх паралельно один одному, щоб забезпечити доступ повітря до вогню.
  2. Поверх першого шару укладаються поліна середньої товщини перпендикулярно нижнім. Це дозволить дровам прогріватися поступово, і вони горітимуть довше.
  3. Третій шар повинен складатися з дрібних дров, сухих гілочок та тріски. Цей шар потрібен, щоб швидше розпалити вогонь.
  4. На самому верху укладаємо папір, кору або спеціальне розпалювання. Тут важливо, щоб розпалювальний матеріал був сухим і легко спалахував.

Підпалювати потрібно саме верхню частину — це принцип зворотної закладки. Вогонь поступово опускатиметься вниз, спочатку розпалюючи дрібні гілки та тріски, а потім великі поліна. Такий підхід забезпечує поступове нагрівання дров та їх рівномірне горіння.

Ефективність цього методу у тому, що полум’я повільно опускається вниз, плавно розігріваючи дрова. Завдяки цьому вони горять довше і не утворюють надто багато кіптяви. Кладка з хорошими проміжками між полінами покращує тягу, тому вогонь горить яскравіше і довше.

До того ж цей спосіб економніший порівняно з іншими. Через поступове горіння дрова згоряють повільніше, і вам не доведеться часто підкладати нові.

Раніше "Телеграф" ділився економним способом утеплення вікон та дверей. Важливо зробити так, щоб вони не пропускали холодне повітря до приміщення.