Лак для волосся, фольга й не тільки: як прогнати мишей зі свого будинку

Читать на русском
Автор

Гуманні методи боротьби з гризунами

Восени проблема появи мишей у будинку стає особливо актуальною. З настанням холодів гризуни шукають тепло та укриття, а також запаси їжі, часто вибираючи для цього наші будинки та підвали. Присутність мишей може приносити побутові незручності. Важливо вміти захистити свій простір і піклуватися про тварин, застосовуючи гуманні методи, які безпечні для всіх членів сім’ї.

Як розпізнати та відлякати мишей?

Миші активно намагаються залишатися непоміченими, вибираючи затишні місця та проявляючи активність без людей. Ознаки їх появи можуть містити:

  • слабкий писк;
  • шарудіння;
  • дрібне сміття;
  • фекалії;
  • затхлий запах.

Якщо ви помітили ці сліди, використовуйте такі поради для відлякування гризунів.

Гуманні методи боротьби з мишами

Запахи рослин. Багато рослин мають запахи, які не подобаються мишам. Лаванда, м’ята, ромашка і лист томату — хороші засоби, що відлякують гризунів. Поставте свіжі чи сушені букети у місцях потенційної появи мишей, щоб створити бар’єр із натуральних ароматів.

Лак для волосся. Миші також погано переносять запах лаку для волосся. Розпорошіть його в тих місцях, де могли з’явитися гризуни, наприклад, уздовж плінтусів, за кухонними шафами або під раковиною, радить ТОР. Аромат лаку відлякуватиме гризунів, не завдаючи їм шкоди.

Алюмінієва фольга. Звуки та текстура фольги лякають мишей. Розкладіть шматки фольги в потенційних місцях проникнення мишей — біля вхідних дверей, у коморі, за шафами. Шурхіт при контакті з фольгою заважає мишам проникати у ваш будинок.

Ультразвукові відлякувачі. Ці пристрої видають звуки, які сприймаються людиною, але неприємні для мишей. Ультразвук не завдає шкоди мишам та ефективно утримує їх подалі від вашого простору.

Живолівка. Якщо миші вже проникли в будинок, використовуйте живоловки, щоб упіймати й випустити їх на природу далеко від будинку.

Восени в теплих будинках шукають притулку не лише миші. Павуки також намагаються сховатись там, де тепліше. Раніше ми ділилися лайфхаками, які допоможуть у разі нашестя павуків.