Поки є гарбуз, заморозьте його на зиму: найкращий спосіб, ідеально зручний для використання

Читать на русском
Автор

Як можна заморозити його на тривалий час

Страви з гарбуза — яскрава фішка осіннього кулінарного сезону. Якщо ви хочете готувати ароматні десерти ще й взимку, варто подумати про те, як зберегти гарбузи.

Заморожування гарбуза – чудовий спосіб зберегти його смак і корисні властивості на довгий час. Гарбузове пюре, приготоване заздалегідь, стане незамінним інгредієнтом для випічки, супів, соусів та інших страв. "Телеграф" розповідає детально.

Як заморозити гарбуз шматочками

Гарбуз очистіть від шкірки та насіння. Наріжте на невеликі кубики або скибочки. Розкладіть на деку в один шар і заморозьте протягом кількох годин. Пісмля цього залишиться лише перекласти заморожені шматочки в герметичний контейнер або пакет і відправити в морозильну камеру.

Зручний спосіб заморозки — гарбузове пюре

Гарбуз очистіть, наріжте і відваріть до м’якості. Також гарний варіант — запекти, тоді можна попередньо не зрізати шкірку, а просто дістати з неї запечену м’якоть.

Розтовчіть гарбуз у пюре або перебийте блендером. Розкладіть пюре по контейнерах так, щоб кожної порції вистачило на одну страву. Охолодіть і відправте в морозилку.

Заморожене гарбузове пюре або шматочки овочу зберігаються в морозильній камері до 12 місяців. Гарбузове пюре можна використовувати для приготування супів, пюре, випічки, десертів та інших страв. Дуже вдалий рецепт — гарбузовий кекс, для якого якраз потрібне гарбузове пюре.