Один інгредієнт зробить млинці тоненькими та еластичними: що додати в тісто

Читать на русском
Автор

Як приготувати дуже смачні "мереживні" млинці

Маленькі деталі, враховані під час приготування страв, здатні вивести смак готової їжі на новий рівень. Ми розповідали, яка спеція зробить досконалим картопляне пюре. Тепер ділимось цікавим лайфхаком для приготування млинців.

Секрет у тому, що додавання мінеральної газованої води в тісто для млинців може значно покращити їхню текстуру та смак. "Телеграф" розповідає, чому це працює.

Газована вода у млинцях — секрет бульбашок

У мінеральній воді міститься велика кількість вуглекислого газу, який утворює дрібні бульбашки. Коли ви вливаєте мінералку в тісто, ці бульбашки розподіляються по всьому об'єму, надаючи йому пористості. Під час смаження бульбашки розширюються, добиваючись того самого "мереживного" ефекту.

Як приготувати млинці на мінеральній воді?

Щоб не перебити смак млинців, краще використовувати чисту воду без солодких добавок. Додавайте воду в самому кінці, розраховуючи консистенцію так, щоб тісто було доволі рідким.

Як і будь-які інші млинці, млинці на мінеральній воді готуються на по-справжньому розпеченій сковороді. Якщо в тісто ви поклали олію, то змащувати сковороду потрібно лише перед першим млинцем.

Млинці виходять тонкими і повітряними, а ще — дуже еластичними, що означає, що в такий млинець ви легко загорнете будь-яку начинку. Також ми розповідали, яка пропорція води до макаронів допоможе вам зварити гарнір ідеальним.