Не рис: що додати до голубців, щоб страва стала фантастичною

Читать на русском
Автор

Гречка — цікавий варіант для заміни рису

Прості страви можуть бути ще кращими, якщо знати деякі нюанси приготування. Ми розповідали, що варто додати в котлети замість хліба. Тепер ділимось цікавою ідеєю приготування такої традиційної страви, як голубці. Секрет у тому, щоб замінити звичний рис іншою крупою.

Гречка – чудова альтернатива рису в голубцях. Вона надає страві більш насичений смак та корисні властивості. "Телеграф" ділиться кількома порадами, які допоможуть приготувати смачні голубці з гречкою.

Чому варто готувати голубці з гречкою?

Гречка — цікава альтернатива рису. Тоді як смак білої крупи контрастує з м’ясом та вирізняє його, гречка — підкреслить смак фаршу. Це відмінний спосіб подивитись на звичну страву під новим кутом.

Як приготувати голубці з гречкою?

Ретельно промийте гречку під холодною водою, щоб позбутися зайвого крохмалю. Залийте гречку окропом та залишіть на деякий час. Якщо після охолодження залишиться вода — злийте її. Якщо ви відчуваєте, що гречка не сягнула повної готовності — це абсолютно нормально, адже голубці ще будуть готуватися.

Холодну гречку вмішайте у фарш, додайте овочеву підсмажку та спеції до смаку. Загорніть начинку в підготовлені звичним чином капустяні листи. Голубці викладіть у каструлю чи казан, тушкуйте в томатному соусі або бульйоні протягом 40-50 хвилин.

Гречка зробить смак страви цікавішим, а аромат — багатшим. Також ми розповідали, як швидко розібрати оселедець на філе.