Виступав в анексованому Криму і сварився з режисером: що каже про війну в Україні зірка "Сватів" Васильєв

Читать на русском

Актор підтримав путінський режим

В акторському складі українського серіалу "Свати" було багато росіян. Якщо до початку повномасштабного вторгнення це не здавалося проблемою, то пізніше багато з них виявилися затятими прихильниками Путіна та кремлівського режиму. Серед таких — Анатолій Васильєв, який зіграв діда Юру.

Серіал "Свати", який було знято в Україні студією "Квартал 95", приніс акторові чималу популярність, але попри це він обрав проросійську позицію і навіть приїздив до анексованого Криму. "Телеграф" вирішив з’ясувати, що саме казав про війну в Україні Анатолій Васильєв і де він зараз перебуває.

Що відомо про Анатолія Васильєва

Анатолій Васильєв народився 6 листопада 1946 року у Нижньому Тагілі, Росія. Після навчання вступив до трупи Московського театру, де працював до 1973 року. У 1995 році став працювати у театрі імені Мосради.

Пізніше він перейшов у кіно, де здобув популярність завдяки ролям у фільмах та телесеріалах. Проте все ж найвідомішою стала його роль у "Сватах". Саме завдяки цьому українському серіалові актор став упізнаваним та відомим.

Позиція щодо війни в Україні

Актор зіграв у чотирьох сезонах серіалу, а потім залишив проєкт через конфлікти з колегою Федором Добронравовим та режисером Андрієм Яковлєвим. У 2018 році Васильєв став фігурантом бази "Миротворець" за незаконне відвідування анексованого Криму з гастролями. Актор навіть давав коментар щодо цього. Він заявив, що півострів російський і що "це не обговорюється".

Пізніше актор став частиною "зомбованої" країни і став заявляти, що "Коли Україні почали "допомагати" західні люди, туди пішли інші гроші, за допомогою яких розпочали тотальну обробку населення та виховання ненависті до Росії".

З початком повномасштабного вторгнення свою позицію він не висвітлював, але продовжує розповсюджувати різні цинічні вигадки про Україну. Також у 2023 році в інтерв’ю російському виданню "АиФ" розповів про "велике творче незадоволення" від роботи у "Сватах" і сказав, що серіал можна було зробити набагато кращим. Він заявив, що зробити це не вдалося, бо російські колеги не були в цьому зацікавлені.

Де зараз Анатолій Васильєв

Актор живе у країні-агресорці і продовжує зніматися у російських проєктах. Однак остання його робота вийшла на екрани у 2022 році.

У соцмережах путініст з’являється рідко, але все іноді викладає особисті фото. Останній допис актора датований 23 серпня 2024 року.

Раніше "Телеграф" розповідав, що каже про війну в Україні зірка "Сватів" Олександр Феклістов. Він покинув Росію та виїхав жити до Іспанії.