Вийде гумовою та несмачною: яких помилок варто уникати під час приготування риби

Читать на русском
Автор

Ці поради вам знадобляться

Риба — це ситний, корисний та смачний продукт, який має бути в раціоні кожної людини. Її смажать, запікають, тушкують у вершковому соусі чи варять з неї юшку.

Однак інколи страва може вийти гумовою та несмачною через помилки, яких можуть припускатися господині. Що саме не можна робити під час приготування риби, розповідає "Телеграф".

Які помилки можуть зіпсувати рибу

Якість риби

Насамперед варто звертати увагу на якість риби. Риба повинна мати свіжий, нейтральний аромат, що нагадує морський бриз. Очі тушки мають бути прозорими та ясними, а м’ясо – пружним.

Вологість

Не готуйте рибу, якщо вона волога. Для отримання хрусткої скоринки її поверхня повинна бути сухою. Перед приготуванням варто просушити рибу паперовим рушником і залишити на 30 хвилин, щоб зайва волога випарувалася. Це покращить текстуру страви та допоможе краще увібрати спеції.

Спеції

Не поспішайте додавати спеції. Сіль витягує вологу з риби, тому краще не додавати її занадто рано. Оптимально це зробити, коли страва майже готова. Такий підхід допоможе зберегти соковитість і насичений смак риби.

Температура

Якщо ви смажите рибу на сковороді або грилі, обов'язково ретельно розігрійте поверхню. Спочатку нагрійте порожню сковорідку, а потім додайте олію і дайте їй добре прогрітися. Це допоможе уникнути прилипання риби під час приготування.

Приготування

Не смажте рибу шкіркою догори. Завжди починайте приготування зі шкірою вниз. Вона захищає ніжне м'ясо і стає приємно хрусткою. Якщо шкірка вам не до вподоби, можете зняти її після приготування. Також важливо не перевертати рибу занадто часто. Перевертайте лише один раз, оскільки часте перевертання може пошкодити текстуру і зробити рибу жорсткою. Якщо сковорідка добре розігріта, риба легко відділиться від поверхні, коли буде готова до перевертання.

Раніше ми писали, як зберігати часник. Про такий спосіб ви точно не чули.