Один вид капусти зіпсує вам всю заготівлю: який овоч не підходить для квашення

Читать на русском
Автор

Яка капуста ідеально підійде для квашення

Квашена капуста – це дуже смачна закуска, якщо вона приготована правильно. Ми ділились вдалим рецептом. Тут багато що залежить від самої капусти.

Щоб вона вийшла хрусткою та соковитою, важливо вибрати правильний овоч. "Телеграф" розповідає, на що звернути увагу при виборі.

Яка капуста підходить для квашення?

Найкраще підходять пізньостиглі сорти капусти. Вони мають щільні качани і містять більше цукру, що сприяє процесу молочнокислого бродіння. Вибирайте качани білого або світло-зеленого кольору, округлої форми. Листя має бути щільним, без пошкоджень і слідів гнилі.

Обираючи капусту, спробуйте злегка стиснути качан. Якісна капуста хрумтить під пальцями. Качан має бути важким для свого розміру. Це свідчить про його соковитість.

Чого уникати при виборі капусти

Капуста ранніх сортів зазвичай пухка і під час квашення втрачає форму. Надмірна зеленість свідчить про низький вміст цукру і може призвести до того, що капуста буде гіркою. Тріщини, гниль або інші пошкодження можуть спровокувати розвиток небажаних бактерій, тому не варто готувати закуску з капусти, на якій це є.

Правильно вибрана капуста збереже хрустку текстуру протягом тривалого часу. Також ми розповідали, як відмити руки від грибів.