Завантажувати нічого не доведеться: як швидко "прокачати" батарею смартфона

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 19 жовтня 2024, 22:18

Батарея гаджета зможе прослужити набагато довше

Регулярний догляд за батареєю смартфона – запорука його тривалої роботи без збоїв. Важливо не тільки знати, як швидко зарядити пристрій, але і як "прокачати" акумулятор, щоб він довше зберігав свою продуктивність і працював на максимальній потужності.

Прості, але ефективні лайфхаки допоможуть забезпечити довговічну роботу вашого смартфона. Про них розказано у матеріалі "УНІАН".

Як покращити роботу батареї смартфона

Вимкніть фонову роботу програм

Деактивація цієї функції допомагає значно скоротити витрати заряду батареї. Коли програми продовжують працювати у фоновому режимі, вони постійно оновлюють дані, надсилають повідомлення та використовують ресурси пристрою, навіть якщо ви ними не користуєтеся. Це призводить до прискореної розрядки акумулятора. Вимкнувши фонову активність для непотрібних програм, ви зможете продовжити час роботи смартфона на одному заряді та покращити загальну продуктивність.

Вимкніть анімації та спецефекти

Вимкнення анімацій та спецефектів, а також активація темного режиму – простий спосіб знизити навантаження на акумулятор. Анімації та візуальні ефекти потребують додаткової потужності процесора, що прискорює розрядку батареї. Темний режим, особливо на пристроях з OLED-дисплеями, допомагає заощаджувати заряд, оскільки пікселі екрана витрачають менше енергії на відображення чорних ділянок.

Вимкніть Always-on Display

Деактивація функції Always-on Display (постійно увімкненого екрана) може суттєво заощадити заряд батареї. Ця функція підтримує активний екран, навіть коли смартфон заблокований, показуючи час, сповіщення чи іншу інформацію. Хоча це зручно, вона споживає енергію, особливо на пристроях із LCD-дисплеями. Вимкнувши Always-on Display, ви скоротите навантаження на акумулятор, що продовжить час роботи між зарядками.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна простими та швидкими способами зробити так, щоб смартфон працював ефективніше. Головний із них – перезавантаження.