Прості способи "розігнати" свій смартфон — спробуйте, який підходить вам

Читать на русском
Гальмувати можуть не тільки старі гаджети
Гальмувати можуть не тільки старі гаджети. Фото Freepik

Якість роботи залежить від багатьох факторів

Телефон наразі став невіддільною частиною життя людини. Іноді гаджет може підводити або ж потрібно привести до ладу телефон, який ви отримали від іншого власника.

Якщо є проблема з продуктивністю смартфона, можна застосувати кілька ефективних технік. Вони здебільшого універсальні для різних марок телефонів, деякі рекомендації стосуються смартфонів на ОС Android.

Як покращити продуктивність телефона

Перезапустіть телефон

Простий перезапуск може оновити ваш пристрій. Він очистить тимчасові файли і звільнить оперативну пам’ять. Це потрібно робити регулярно.

Оновіть телефон

Переконайтеся, що ваша операційна система та програми оновлені. Оновлення часто містять покращення продуктивності та виправлення помилок.

Видаліть програми, які не використовуються

Видаліть програми, якими ви більше не користуєтеся. Це не тільки звільняє пам’ять, але й зменшує фонові процеси, які можуть уповільнити ваш пристрій.

Використовуйте спрощені версії програм

У багатьох програм є спрощені версії які споживають менше пам'яті та потужності процесором завдяки цьому телефон працює краще як приклад Facebook Lite, однак встановлюйте програми тільки з офіційного магазина

Очистіть кешовані дані

Регулярно очищайте кеш програм, щоб звільнити місце та підвищити продуктивність. Це можна зробити через меню налаштувань.

Раніше "Телеграф" ділився рекомендаціями, як можна перенести дані з телефона на телефон швидко та просто. Це можна зробити, навіть якщо на телефонах різні операційні системи.