Один простий трюк — і варені яйця будуть самі вилітати зі шкаралупи: що потрібно зробити

Читать на русском
Автор

Секрет у тому, щоб "шокувати" яйця

Прості деталі можуть значно полегшити роботу на кухні. Ми розповідали, який продукт зробить фарш соковитішим. Тепер ділимось елементарним лайфхаком для чищення яєць.

Секрет у тому, що потрібно зробити з яйцями одразу після варіння. Один простий крок між варінням і чищенням допоможе зварити яйця так, щоб вони самі вилітали зі шкаралупи. "Телеграф" розповідає детальніше.

"Шокове" охолодження для варених яєць

Це простий лайфхак зі швидким охолодженням. Одразу після варіння перекладіть яйця в миску з холодною водою з льодом. Цей різкий перепад температур сприяє відходженню шкаралупи від білка. А ще це швидке охолодження зупиняє процес варіння, запобігаючи подальшому ущільненню білка.

Якщо вам потрібно швидко і якісно почистити яйця — спробуйте "шокове охолодження". Різкий перепад температури призводить до того, що білок відходить від внутрішньої поверхні шкаралупи, і шкаралупа з яєць буде буквально зніматись в один-два рухи. Також ми розповідали, якими продуктами можна замінити ковбасу в олів’є.