Кислі мандарини за кілька хвилин стануть солодкими: одна японська хитрість покращить смак

Читать на русском
Автор

Іноді трапляється, що плоди виявляються кислими та не дуже смачними.

Куплені в магазині ароматні мандарини іноді виявляються не такими смачними, як ми думали, і мають кислий смак. Виявляється, є одна хитрість, яка допоможе зробити фрукти значно солодшими. Для цього знадобиться лише вода та дві миски.

Що робити із кислими мандаринами? Цей лайфхак змінить їхній смак

Зробити кислі мандарини солодкими можна за пару хвилин. Все, що потрібно зробити, це навчитися і використовувати трюк з Японії, де мандарини є одним із найпопулярніших фруктів.

Виявляється, щоб мандарини вийшли солодкими та смачними, знадобляться лише дві миски та вода. Все завдяки тому, що протягом усього процесу нейтралізується лимонна кислота, яка відповідає за кислуватий смак. Ось що робити, крок за кроком:

  1. Готуємо дві миски й в одну наливаємо теплу воду температурою близько 40 градусів Цельсія, в іншу — холодну.
  2. Спочатку покладіть кислі мандарини у миску із теплою водою. Залишаємо їх там на 10 хвилин. За цей час тепла вода відкриє пори шкірки, вивільнивши лимонну кислоту.
  3. Після цього перекладіть мандарини в холодну воду і залиште їх у ній кілька хвилин. Це призведе до термічного шоку, внаслідок чого пори шкірки закриються, а солодкий сік залишиться усередині плода.
  4. Нарешті дістаньте мандарини з холодної води, висушіть їх і очистіть від шкірки.

Різниця у смаку буде відразу помітна, а плоди стануть соковитими та солодкими.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко зробити сливу стиглою та смачною.