Перевірено на найтвердіших фруктах: завдяки цим хитрощам авокадо "дозріє" за 2 хвилини (відео)

Читать на русском
Автор

Фрукт стане придатним до вживання

Заморським фруктом авокадо уже нікого не здивувати в Україні. Цей корисний та поживний продукт додають до салатів, роблять з нього соуси та їдять просто так разом з тостами та рибкою на сніданок.

Однак суттєвою проблемою цього продукту є те, що важко знайти ідеально зріле авокадо — як правило, вони або тверді, або перезрілі. Тож господині часто беруть недозрілі фрукти та залишають їх на деякий час вдома до повного дозрівання. Сьогодні ми хочемо розповісти, як можна "дозріти" навіть найтвердіше авокадо за лічені хвилини. А лайфхаком з нами поділилися на порталі "Taste of Home".

Як "дозріти" авокадо за лічені хвилини

Якщо ви помітили, що авокадо ще не готове до вживання, можна скористатися мікрохвильовою піччю. Для цього слід злегка намочити плід і поставити його в мікрохвильовку на 2 хвилини. Після завершення цього процесу дайте авокадо охолонути. Завдяки цим діям, воно стане м’яким і готовим до вживання.

Однак цей трюк не спрацює, якщо авокадо виявиться занадто твердим. У такій ситуації варто скористатися іншими методами для його дозрівання. Один із способів, описаних у журналі, полягає в використанні паперового пакета та яблука. Помістіть авокадо в паперовий пакет разом із яблуком, потім зробіть кілька невеликих дірочок у пакеті зубочисткою та залиште його при кімнатній температурі. Залежно від того, наскільки твердий плід, його дозрівання може зайняти від 1 до 72 годин.

Раніше ми писали, як почистити рибу від луски без ножа. Ви впораєтеся за хвилину.