Впораєтеся за хвилину: як почистити рибу від луски без ножа

Читать на русском
Автор
Впораєтеся за лічені хвилини
Впораєтеся за лічені хвилини. Фото ru.freepik.com

Ці поради вам знадобляться

Багато українців люблять рибу, адже вона корисна, смачна, а багато видів риби коштують відносно недорого. Однак з цим м'ясом доводиться пововтузитися, адже рибу потрібно почистити від луски та прибрати нутрощі.

Сьогодні ми хочемо поділитися лайфхаком, завдяки якому ви зможете почистити рибу буквально за лічені хвилини — луска сама відставатиме від шкірки. Хитрощі та поради публікує "Телеграф".

Як почистити рибу від луски

Спосіб з окропом

Кухарі рекомендують покласти рибу в підходящий посуд, обдати її окропом, а потім за допомогою столової ложки легко зняти шкіру чи луску. Такий метод значно полегшує процес очищення риби, роблячи його швидким та зручним, оскільки гаряча вода розм'якшує луску або шкірку, що дозволяє легко відділити їх без зайвих зусиль.

Спосіб з оцтом

Також можна занурити рибу в холодну воду з оцтом, використовуючи пропорцію: одна чайна ложка оцту на літр води. Залиште рибу в цьому розчині на 2 години. Після цього луску буде значно легше зняти, оскільки оцет допомагає пом’якшити її, що полегшує процес очищення.

Заморожування

Якщо ви заморозите рибу, а потім трохи розморозите її перед чищенням, луска відділяється набагато легше. Просто почніть очищати, поки риба ще трохи тверда, але не повністю заморожена.

Раніше "Телеграф" писав, як почистити кілограм горіхів за п'ять хвилин. Про цей метод мало хто знає.