Активно підтримувала Євромайдан і тричі була заміжня: де зараз Ірена Карпа і що говорить про війну (фото)

Читать на русском
Новина оновлена 15 жовтня 2024, 19:05

Українська письменниця виховує двох дітей

Багато українських знаменитостей давно виїхали за кордон, але продовжують підтримувати нашу країну в такий важкий період. Крім телеведучої Василіси Фролової, до них входить і письменниця Ірена Карпа.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де вона зараз та чим займається. Також ми дізналися, що Ірена Карпа говорить про війну в Україні.

Творчий шлях Ірени Карпи

Письменниця та журналістка Ірена Карпа народилася в 1980 році в Черкасах. У дитинстві вона навчалася у художній школі та брала участь у духовному ансамблі, а у 1988 році вступила до Київського національного лінгвістичного університету на відділення французької філології.

У 16 років Ірена записала першу пісню "Я чекатиму", а незабаром стала учасницею гурту "Фактично Самі", де стала солісткою та басисткою. Гурт був досить успішним, виступав з гастролями та випускав альбоми. У 2007 році гурт змінив свою назву на Qarpa.

Ірена Карпа була у групі "Фактично Самі" /https://www.instagram.com/qarpa/

Окрім музики, Ірена Карпа також займалася літературою. Її розповіді почали друкувати у літературному журналі "Четвер", а незабаром вона почала вести рубрику про секс у молодіжному журналі "Молоко". Крім того, вона почала видавати власні книги, перша вийшла у 2002 році і називалася "Знес Паленого". У цій сфері Карпа також мала успіх, оскільки її книги навіть перекладалися іноземними мовами.

Ірена Карпа випустила десятки книг /https://www.instagram.com/qarpa/

У 2013 році стартував інтерактивний проєкт письменниці під назвою "Історії моїх жінок". А за ним вийшло однойменне періодичне видання. Потім вона взяла паузу в кар’єрі, а 2019 року видала новий роман "Добрі новини з Аральського моря". У 2024 року вийшла збірка письменниці під назвою "Я не знаю як про це писати", в якій розказано історії людей та їх досвід, пережитий на початку повномасштабної війни.

Також Ірена виступала в ролі телеведучої, у 2012 році вона вела програму "Наші в Раші", яка була присвячена російським зіркам з українським корінням. Також Карпа пробувала себе як акторка, її можна побачити в кінострічках "Аутизм" і "Компот".

Щодо особистого життя, то вперше Ірена Карпа вийшла заміж у 2008 році за журналіста Антона Фрідлянда, але через рік вони розлучилися. Другим чоловіком українки став американський фінансист Норман Пол Хенсон. У пари народилося дві дочки — Корена та Кайя. Однак їхній союз теж незабаром розпався.

Діти Ірини Карпи /https://www.instagram.com/qarpa/

У 2018 році Ірена пішла під вінець утретє, її обранцем став француз Луї Требюше. Письменниця вже кілька років живе із родиною у Франції та продовжує займатися улюбленою справою.

Ірена Карпа була тричі заміжня /https://www.instagram.com/qarpa/

Що Ірена Карпа говорить про війну в Україні

Письменниця давно відома своєю проукраїнською позицією і не змінила її, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення. У 2014 року Ірена Карпа була активною учасницею Євромайдану, вона підтримувала мітинги у різних регіонах країни, виступала з промовою на сцені, допомагала військовослужбовцям у зоні АТО. І у 2015 році Карпа стала першим секретарем з питань культури посольства України у Франції.

Ірена Карпа підтримала Україну у війні /https://www.instagram.com/qarpa/

І зараз, попри проживання в іншій країні, Ірена активно підтримує Україну у боротьбі з російським агресором. Вона влаштовувала благодійні заходи, розповідала правду про воєнні злочини окупантів.

Ірена Карпа була активною учасницею Євромайдану /https://www.instagram.com/qarpa/

Письменниця періодично приїжджає до України, веде Instagram, де обговорює гострі соціальні теми. Також Ірена Карпа створила авторські курси: "My Story" та "Терапевтичний лист із Карпою".

Ірена Карпа мешкає зараз у Франції /https://www.instagram.com/qarpa/

"Телеграф" писав раніше, де зараз зірка серіалу "Коли ми вдома" Катерина Кістень. Ми дізналися, чим вона займається і що говорить про війну.