Активно підтримувала Євромайдан і тричі була заміжня: де зараз Ірена Карпа і що говорить про війну (фото)

Читать на русском
Ірена Карпа — де зараз письменниця і чи говорить про війну Новина оновлена 15 жовтня 2024, 19:05
Ірена Карпа — де зараз письменниця і чи говорить про війну. Фото Колаж "Телеграфа"

Українська письменниця виховує двох дітей

Багато українських знаменитостей давно виїхали за кордон, але продовжують підтримувати нашу країну в такий важкий період. Крім телеведучої Василіси Фролової, до них входить і письменниця Ірена Карпа.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де вона зараз та чим займається. Також ми дізналися, що Ірена Карпа говорить про війну в Україні.

Творчий шлях Ірени Карпи

Письменниця та журналістка Ірена Карпа народилася в 1980 році в Черкасах. У дитинстві вона навчалася у художній школі та брала участь у духовному ансамблі, а у 1988 році вступила до Київського національного лінгвістичного університету на відділення французької філології.

У 16 років Ірена записала першу пісню "Я чекатиму", а незабаром стала учасницею гурту "Фактично Самі", де стала солісткою та басисткою. Гурт був досить успішним, виступав з гастролями та випускав альбоми. У 2007 році гурт змінив свою назву на Qarpa.

Ірена Карпа
Ірена Карпа була у групі "Фактично Самі"

Окрім музики, Ірена Карпа також займалася літературою. Її розповіді почали друкувати у літературному журналі "Четвер", а незабаром вона почала вести рубрику про секс у молодіжному журналі "Молоко". Крім того, вона почала видавати власні книги, перша вийшла у 2002 році і називалася "Знес Паленого". У цій сфері Карпа також мала успіх, оскільки її книги навіть перекладалися іноземними мовами.

Ірена Карпа
Ірена Карпа випустила десятки книг

У 2013 році стартував інтерактивний проєкт письменниці під назвою "Історії моїх жінок". А за ним вийшло однойменне періодичне видання. Потім вона взяла паузу в кар’єрі, а 2019 року видала новий роман "Добрі новини з Аральського моря". У 2024 року вийшла збірка письменниці під назвою "Я не знаю як про це писати", в якій розказано історії людей та їх досвід, пережитий на початку повномасштабної війни.

Також Ірена виступала в ролі телеведучої, у 2012 році вона вела програму "Наші в Раші", яка була присвячена російським зіркам з українським корінням. Також Карпа пробувала себе як акторка, її можна побачити в кінострічках "Аутизм" і "Компот".

Щодо особистого життя, то вперше Ірена Карпа вийшла заміж у 2008 році за журналіста Антона Фрідлянда, але через рік вони розлучилися. Другим чоловіком українки став американський фінансист Норман Пол Хенсон. У пари народилося дві дочки — Корена та Кайя. Однак їхній союз теж незабаром розпався.

Ірена Карпа
Діти Ірини Карпи

У 2018 році Ірена пішла під вінець утретє, її обранцем став француз Луї Требюше. Письменниця вже кілька років живе із родиною у Франції та продовжує займатися улюбленою справою.

Ірена Карпа
Ірена Карпа була тричі заміжня

Що Ірена Карпа говорить про війну в Україні

Письменниця давно відома своєю проукраїнською позицією і не змінила її, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення. У 2014 року Ірена Карпа була активною учасницею Євромайдану, вона підтримувала мітинги у різних регіонах країни, виступала з промовою на сцені, допомагала військовослужбовцям у зоні АТО. І у 2015 році Карпа стала першим секретарем з питань культури посольства України у Франції.

Ірена Карпа
Ірена Карпа підтримала Україну у війні

І зараз, попри проживання в іншій країні, Ірена активно підтримує Україну у боротьбі з російським агресором. Вона влаштовувала благодійні заходи, розповідала правду про воєнні злочини окупантів.

Ірена Карпа
Ірена Карпа була активною учасницею Євромайдану

Письменниця періодично приїжджає до України, веде Instagram, де обговорює гострі соціальні теми. Також Ірена Карпа створила авторські курси: "My Story" та "Терапевтичний лист із Карпою".

Ірена Карпа
Ірена Карпа мешкає зараз у Франції

"Телеграф" писав раніше, де зараз зірка серіалу "Коли ми вдома" Катерина Кістень. Ми дізналися, чим вона займається і що говорить про війну.