Один із найважливіших елементів в інтер’єрі: дизайнери розповіли, як розрахувати ідеальну довжину штори

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 19 жовтня 2024, 14:51

Ці поради допоможуть визначитися не тільки з правильною довжиною, але і з розміщенням штор

Штори — важлива деталь інтер’єру, яка може кардинально змінити сприйняття кімнати. Від їх довжини залежить як зовнішній вигляд простору, так і його функціональність. Неправильно підібрана довжина може зіпсувати весь ефект навіть від красивої тканини. Щоб не помилитися з вибором, скористайтесь простим лайфхаком від дизайнерів Кріса Джованеллі та Хейлі Вайденбаум, який допоможе вам підібрати ідеальну довжину штор.

Якої довжини має бути штора

Якщо ваша кімната оформлена в класичному або елегантному стилі, довгі штори, що торкаються підлоги або навіть лежать на ній, будуть створювати відчуття розкоші. Для більш сучасного або мінімалістичного стилю підійдуть штори, які закінчуються на рівні підлоги або на кілька сантиметрів вище – це додасть лаконічності та чистоти лінії.

При виборі точної довжини штори дизайнери радять взяти до уваги висоту вікна та стелі. Необхідно виміряти відстань від підлоги до верхньої частини вікна, а потім від верхньої частини вікна до стелі.

Щоб визначити довжину штор, складіть відстань від підлоги до верху вікна та бажану висоту кріплення.

Якщо ви хочете, щоб штори трохи торкалися підлоги, додайте до отриманого значення близько 2-3 сантиметрів.

Якщо ви хочете, щоб штори лежали на підлозі, додайте приблизно 10-20 сантиметрів до основної довжини. Цей варіант додає затишок і м’якість, але врахуйте, що довгі штори можуть ускладнити прибирання та з часом збирати пил.

На яку висоту вішати штори

Ідеально, якщо штора буде прикріплена на 25 см вище над вікном або на 10 см від стелі. Якщо такого простору немає, дизайнери радять вішати карниз посередині між верхом вікна та стелею.

Розміщена високо над вікном фурнітура зробить кімнату просторішою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як за допомогою дзеркала зробити затишним приміщення без вікон.