Цей лайфхак назавжди змінить ваше життя: як почистити картоплю за лічені хвилини (відео)

Читать на русском
Автор

Ці поради вам знадобляться

Картопля є дуже популярним овочем по всьому світу. Вона смачна, ситна, корисна та доступна. Однак інколи так не хочеться вовтузитися із нарізанням картоплі! Саме тому деякі винахідники придумують різноманітні лайфхаки, аби спростити життя.

Зокрема, блогер з ніком quitmyjob в TikTok продемонстрував цікавий спосіб очищення картоплі від лушпиння. За його словами, таким чином картоплю можна почистити найшвидше.

Як почистити картоплю від лушпиння

Так, автор ролика пропонує відварити картоплю, попередньо зробивши на ній розрізи. Він наголошує, що картопля, зварена в мундирі, зберігає значно більше смаку, ніж та, яку чистять перед варінням. Навіть пюре з такої картоплі матиме особливі смакові якості і неодмінно буде з'їдене до останнього шматочка.

Щоб картоплю було легко очистити, спочатку її необхідно ретельно вимити під проточною водою, видаливши весь бруд. Потім слід зробити надріз по всьому радіусу картоплі. На цьому кроці важливо прорізати лише шкірку, залишаючи сам овоч максимально цілим і неушкодженим.

Наступний етап — варіння картоплі. Заливаємо її водою і варимо до готовності. Після цього зливаємо воду з каструлі і, поки картопля ще гаряча, беремо її в руки. Використовуючи великий, вказівний і середній пальці, знімаємо одну половину шкірки. Потім перевертаємо картоплю і повторюємо те ж саме з іншого боку. Таким чином, за кілька хвилин ви отримаєте багато очищеної картоплі без зайвих труднощів.

Раніше ми писали, як почистити рибу від луски без ножа. Ви впораєтеся за хвилину.