Ніколи не зберігайте картоплю разом із цим овочем: вмить стане "кашею"

Читать на русском
Автор

Як зберегти картоплю свіжою надовго

Овочі складають велику частину раціону людини. Ми розповідали, як приготувати буряк у мікрохвильовці. Тепер ділимось порадами для вдалого зберігання картоплі.

Часто картопля на кухні зеленіє, проростає або стає м'якою. Чому так відбувається і як зберегти картоплю свіжою надовго, розповідаємо разом із express.co.uk.

Як правильно зберігати картоплю?

Сонячне світло стимулює вироблення хлорофілу, від чого картопля зеленіє і стає гіркою. Тому слід ховати її подалі від проміння у місці, де хороша вентиляція. Картопля повинна "дихати", тому важливо забезпечити доступ повітря.

Ідеальне місце для зберіганні картоплі — це комора, якщо вона прохолодна і темна. Також підійде нижня полиця кухонної шафи, подалі від плити та радіатора. Якщо у вас є підвал, це також гарний варіант.

Чому не можна зберігати картоплю поруч із цибулею?

Цибуля виділяє газ етилен, який прискорює дозрівання картоплі і сприяє її псуванню та гниттю. Зберігання цих двох овочів разом призведе до того, що обидва швидше зіпсуються.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти картоплю свіжою і смачною. Також ми розповідали, як приготувати фарш особливо соковитим.