Без варіння і брудних каструль: найкращий спосіб приготування буряка на салати

Автор
Швидкий і простий спосіб приготувати буряк
Швидкий і простий спосіб приготувати буряк. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Овоч можна зварити у мікрохвильовці

Варіння буряка для смачних салатів — це процес, який супроводжується тривалим приготуванням, неприємним запахом та брудними каструлями. Ми розповідали, як зробити фарш соковитим. Тепер ділимось лайфхаком для приготування буряка без варіння.

Сучасна кухня пропонує безліч цікавих альтернатив, і одна з них – приготування буряка в мікрохвильовці. Детальніше розповідаємо разом із allrecipes.com.

Чому варто готувати буряк у мікрохвильовці?

Приготування займає всього кілька хвилин. Вам навіть не потрібно стежити за процесом варіння, ризикуючи переварити буряк.

Як приготувати буряк у мікрохвильовці

Виберіть невеликі буряки, вони швидше приготуються. Обріжте стебла і листя. Проколіть буряк у кількох місцях виделкою або гострим ножем. Це допоможе випустити пар під час приготування. Загорніть кожен буряк у харчову плівку або пергаментний папір. Це збереже вологу і запобіжить розбризкуванню соку.

Помістіть загорнуті буряки в мікрохвильову піч. Час приготування залежить від розміру буряка і потужності мікрохвильовки, в середньому це 5-10 хвилин на один буряк середнього розміру. Після закінчення приготування дайте буряку охолонути кілька хвилин — і можна чистити й нарізати.

Приготування буряка в мікрохвильовці – це швидкий, простий і ефективний спосіб. Також ми розповідали, чим можна замінити ковбасу в олів’є.