Є одне надійне місце: де зберігати волоські горіхи, щоб у них не завелася живність

Читать на русском
Автор

Ці прості поради допоможуть зберегти волоські горіхи свіжими та смачними надовго

Якщо у вас видався гарний урожай волоських горіхів і ви хочете насолоджуватися їхньою свіжістю якомога довше, варто освоїти пару хитрощів зі зберігання. Адже мало що так засмучує, як несподівано виявлена живність під шкаралупою. Щоб горіхи не зіпсувалися та залишалися придатними для приготування смачних страв, пропонуємо кілька перевірених лайфхаків.

Як зберігати волоські горіхи: перевірені лайфхаки

Світло та тепло — головні вороги горіхів. Вони не лише знижують термін їх зберігання, а й підвищують ризик появи комах. Тому, якщо збираєтеся зберігати горіхи в коморі, оберіть для них прохолодний кут. Температура має бути не вищою за кімнатну, а ще краще — близько 10-15 градусів.

Перед тим як відправити горіхи для зберігання, обов’язково просушіть їх. Це зменшить ризик появи плісняви та псування. Сушити горіхи можна, розклавши в один шар в сухому місці, або помістити в духовку на низьку температуру на 20-30 хвилин. Головне — дочекатися, щоб вони остигли до кімнатної температури.

Горіхи можна зберегти свіжими й без небажаних гостей, якщо помістити їх у скляні або пластикові контейнери з кришкою, що щільно закривається. Такий спосіб зберігання обмежує доступ кисню, що допомагає уникнути псування. Перед тим як засипати горіхи, застеліть дно контейнера паперовим рушником — воно вбере можливу вологу. Якщо папір відволожиться, його краще замінити.

Мало хто знає, що очищені горіхи можна зберігати до двох років. При цьому вони залишатимуться свіжими. Для цього порційно розподіліть горіхи по пакетах із блискавкою, а потім скласти їх у морозильну камеру. Важливо використовувати щільні пакети, щоб вони не пропускали повітря та запахи. Цей спосіб добре зберігає смак і структуру горіхів.

Горіхи легко вбирають сторонні запахи, тому тримайте їх подалі від продуктів із яскравими ароматами. В тому числі від спецій, кави та прянощів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як за п’ять хвилин буквально очистити цілу гору волоських горіхів.