Збереже яскравий колір та не буде водянистим: прості правила варіння буряка

Читать на русском
Автор

Буряк залишиться яскравим та щільним

Буряк є інгредієнтом багатьох страв, найпопулярнішою серед яких, ймовірно, є борщ. Однак інколи, під час варіння цього овоча він може втрачати колір та ставати водянистим.

Щоб цього не сталося, потрібно знати деякі тонкощі та хитрощі під час приготування коренеплоду. Про що саме йдеться — розповідає "Телеграф".

Як правильно варити буряк

Так, передусім буряк потрібно промити під проточною водою не очищаючи шкірку, оскільки це допоможе уникнути витікання соку під час варіння. Після цього потрібно покласти буряк у каструлю і налити достатньо води, щоб повністю покрити його. Для покращення смаку можна додати трохи солі. Далі варто поставити каструлю на середній вогонь і дочекатися, поки вода закипить. Потім зменшити вогонь до мінімуму і накрити каструлю кришкою.

Далі потрібно варити буряк приблизно 40 хвилин. Тривалість варіння може варіюватися залежно від розміру та сорту буряка, тому перевірити готовність можна виделкою чи ножем. Після завершення процесу приготування каструлю потрібно зняти з вогню і злити воду.

Щоб буряк не був водянистим особливу увагу варто приділити вибору самого овочу. Він має бути середнього розміру, з гладкою шкіркою і без пошкоджень. Буряк потрібно варити у каструлі з потовщеним дном. Для смаку під час варіння коренеплоду додають сіль, а також невелику кількість оцту чи лимонного соку, що зберігає яскравість.

Раніше ми писали, як почистити рибу від луски без ножа. Ви впораєтеся за хвилину.