Назвав Росію "потворною країною": куди зник виконавець хіта "Фантазер" Ярослав Євдокимов і що говорить про війну (фото)

Читать на русском
Автор

Співак був тричі одружений, у нього двоє дітей

Серед знаменитостей, які народилися в Україні, але побудували кар’єру в Російській Федерації, є композитор Ігор Крутой, а також виконавець хіта "Фантазер" Ярослав Євдокимов. Однак через свої гучні висловлювання деякі концерти співака в країні-агресорі стали скасовувати.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз Ярослав Євдокимов та чим займається. Також ми довідалися, чи каже щось виконавець про війну в Україні.

Творчий шлях Ярослава Євдокимова

Народився співак у 1946 році у Рівному, де й пройшло його дитинство. Співака виховувала бабуся та дідусь, оскільки його мати сиділа у в’язниці. Коли у 1955 році жінка повернулася до рідного села, то забрала сина і вони переїхали до Норильська, де Ярослав закінчив музичну школу та музичне училище. Але невдовзі його забрали до армії, на службі Євдокимов став організатором пісенної творчості серед солдатів.

Закінчивши службу Ярослав повернувся до рідного села, одружився, але шлюб тривав не більше місяця. У майбутнього артиста народився син, але він не знав про його існування довгі роки.

Артист переїхав до Дніпропетровська, де влаштувався на шинний завод, а також почав співати у ресторанах. Незабаром він познайомився з другою дружиною та переїхав на її батьківщину до Білорусі. Там працював у мінській філармонії та навчався у музичному училищі імені М. І. Глінки. У шлюбі із дружиною Іриною у співака народилася донька. Але в середині 1990-х Ярослав почав розвиватися як музикант і перебрався до Москви, він розлучився з дружиною, тому що вона не захотіла з ним переїжджати.

Ярослав Євдокимов у 2019 році засудив війну на Донбасі /https://www.instagram.com/yaroslavevdokimov.official/

Ярослав Євдокимов гастролював багатьма країнами, вперше з піснею "Фантазер" він з’явився на сцені фестивалю "Пісня-89". Його кар’єра успішно розвивалася в Росії й у 2009 році він навіть отримав російське громадянство. При цьому він приїжджав із виступами в Україну, брав участь у різних фестивалях, а в рідному селі у Рівному створив музей українського побуту. У 1990 році він зустрів нове кохання, дівчина була молодша за співака на 18 років. Офіційно свої стосунки вони узаконили у 2018 році.

Де Ярослав Євдокимов зараз і що говорить про війну

У 2019 році в одному з інтерв’ю Ярослав Євдокимов висловився з приводу війни на Донбасі. Він заявив, що у всьому звинувачує Кремль, а також Путіна, який незрозуміло з якої причини понад 20 років не може залишити президентську посаду.

Євдокимов тоді зазначив, що в Україні в нього залишилася мама та всі родичі. Він заявив, що українці ніколи не вибачать Росії, що вона забрала молоді життя.

" Росія має жити по-європейськи! Це нормальна країна? Я вважаю, це потворна країна, це страшно соромно ", — висловлювався співак.

Ярослав Євдокимов зараз перебуває за кордоном /yaevdokimov.com

Однак на подібні висловлювання артиста реагувати у Росії почали лише після початку повномасштабної війни. У квітні 2023 року росіяни згадали, як він висловлювався про путінський режим і почали скасовувати його концерти. Тоді афіша з анонсом його виступу зникла із сайту Зимового театру Сочі. Але тоді Євдокимов почав виступати в інших країнах.

Влітку 2024 року, як повідомляють росЗМІ, стало відомо, що артист перебуває за кордоном зі своєю дружиною та займається власним здоров’ям. Жодних концертів він у Росії до осені не планував. На своїй сторінці в Instagram він ділиться моментами свого життя, публікує фотографії та відеоролики своїх минулих виступів на сцені. Жодних публічних заяв щодо війни в Україні Ярослав Євдокимов більше не робив і в його соціальних мережах немає публікацій, які засуджують російську агресію.

Ярослав Євдокимов із третьою дружиною /https://www.instagram.com/yaroslavevdokimov.official/

"Телеграф" писав раніше, що говорить про війну зірка Comedy Woman Катерина Варнава. Телеведуча кілька років працювала в Україні.