Назвав Україну своєю батьківщиною, але лишився жити в Росії: що говорить про війну композитор Ігор Крутой і як змінився (фото)

Читать на русском
Ігор Крутой — що каже композитор про війну в Україні
Ігор Крутой — що каже композитор про війну в Україні. Фото https://vm.ru/

Ходили чутки, що у композитора діагностували рак

Відомий композитор Ігор Крутой, так само як і шоумен Олександр Ревва, входить до українських знаменитостей, які побудували кар’єру в Російській Федерації. Але з початком повномасштабної війни не всім вистачило сміливості публічно засудити путінську агресію.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, що говорить про війну найпопулярніший композитор Ігор Крутой і як зараз виглядає. Ми дізналися про нього деякі цікаві факти.

Яким був творчий шлях Ігоря Крутого

Композитор народився в 1954 році в районному центрі Гайворон (Кіровоградська область) та з дитинства любив музику. Ігор Крутой грав на баяні та навчався у музичній школі, а в 1974 році закінчив з відзнакою Кіровоградське музичне училище за спеціальністю "теорія музики".

Ігор Крутий
Ігор Крутий у юності

Після закінчення училища Ігор працював викладачем у місцевій школі, а згодом став сільським учителем. У 1975-му році він вирушив до Миколаївського музично-педагогічного інституту, де вибрав для себе диригентський факультет.

У Миколаєві Ігор працював піаністом у ресторані "Каравелла", там він познайомився зі співаком Олександром Сєровим. Після цього три роки Крутий навчався на композиторському відділенні в Саратовській консерваторії, але залишив навчання через зайнятість як акомпаніатор і музикант.

Ігор Крутий
Ігор Крутой працював викладачем

У 1985 році виходить перша платівка "Світ для закоханих" із двома піснями на музику Ігоря Крутого. А за два роки вийшла платівка Олександра Сєрова "Мадонна" на музику композитора.

В 1989 Крутой почав займатися продюсуванням. Він заснував компанію "АРС-рекордз", яка просувала музичні проєкти, зокрема "Пісню року" та конкурс "Нова хвиля". Також Ігор Крутой як продюсер організував церемонію відкриття Зимових Олімпійських ігор у Сочі (2014 рік).

Ігор Крутий
Ігор Крутой працював із багатьма відомими артистами

Кілька років він був членом журі шоу "Ти супер" та володів російським радіомовним холдингом Krutoy Media ("Love Радіо", "Радіо Шансон" та "Вести FM"). З ним працювали такі артисти як Жанна Фріске, Олександр Малінін, Тетяна Буланова, Сергій Шнуров та інші.

На своєму YouTube-каналі та блозі в Instagram вів рубрику "Музичний салон Ігоря Крутого", в рамках якої публікував пісні та мелодії у власному виконанні. Востаннє на телебаченні він з’явився наприкінці липня 2024 року, коли на екрани телеканалу НТВ вийшов спеціальний випуск шоу "Маска", де його вітали артисти-друзі.

Ігор Крутий
Ігор Крутой продовжує жити в Росії

Де зараз Ігор Крутий і що говорить про війну

Попри кар’єру в Росії, Ігор Крутой часто бував у США. Ходили чутки, що він туди перебрався через те, що у нього діагностували рак. Цю інформацію композитор не підтвердив, але зізнався, що справді був хворий та переніс операцію. Теми здоров’я він намагається оминати, але відомо, що зараз живе у Російській Федерації.

Щодо війни, то ще у 2016 році композитор заявляв, що відновлення економіки України неможливе без зв’язку з Росією. Він називав наші народи "братськими".

Ігор Крутий
Ігор Крутой не засудив війну, Фото: Komsomolskaya Pravda/globallookpress.com

Коли у лютому 2022 року почалося повномасштабне вторгнення, Ігор Крутой намагався не висловлюватись про політичні події, але опосередковано давав зрозуміти, що підтримує путінський режим. Цього року в одному з інтерв’ю композитор заявив, що Україна справді є його батьківщиною. Однак він не може назвати нинішню ситуацію війною, за його словами, це "штучна спроба конвертувати сьогоднішню невлаштованість українців у ненависть до Росії та посварити два братні народи років на 100".

"Телеграф" писав раніше, що говорить про війну зірка Comedy Woman Катерина Варнава. Телеведуча кілька років працювала в Україні.