Забула про українське коріння, а в Росії виявилася нікому не потрібна: що говорить про війну Лариса Доліна (фото)

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 21 жовтня 2024, 14:20

Одеситка виступає за ракетні удари по рідних місцях і не гидує співати з Путіним

Джазова співачка Лариса Доліна — екземпляр, який треба ставити всім російським пропагандистам за приклад. Артистка, яка виросла у рідному місті своїх батьків — Одесі, тепер яро закликає бомбити знайомі місця та вбивати українців. Нещодавно Доліну спіткала карма — вона втратила квартиру та всі заощадження.

Цілком заслужено зірка потрапила до "Миротворця". Дізнайтеся, як одеситка Лариса Доліна стала путіністкою і що говорить про вторгнення Росії до України.

Що відомо про Ларису Доліну

Народилася Лариса Кудельман (дівоче прізвище) у Баку, Азербайджан, а у віці 3 років переїхала з батьками до Одеси. У 6 років вступила до музичної школи, де навчалася грі на віолончелі та успішно її закінчила. Загальноосвітню школу закінчила екстерном. Музична кар’єра Доліної розпочалася у 1971 році у складі естрадного оркестру "Ми – одесити".

Пізніше співачка була солісткою різних радянських музичних колективів. Здобувши популярність, Доліна починає здобувати премії та звання лауреата всеросійських конкурсів. У 1984 році завершила навчання на естрадному відділенні Музичного училища імені Гнесіних у Москві, а через рік розпочинає сольну кар’єру.

Як Лариса Доліна підтримала війну в Україні

Лариса Доліна публічно висловлюється за підтримку політики російського диктатора Путіна та війни в Україні. 1993 року стала Заслуженою артисткою Росії, а через 10 років приєдналася до партії "Єдина Росія".

У 2010 році в Одесі на Дні міста Доліна заявила, що місто належить Україні "тільки за картою чи атласом". 18 березня 2015 року, виступаючи перед багатотисячною аудиторією на заході на честь річниці приєднання (анексії) Криму до Росії, артистка виконала російський гімн разом із Путіним.

Внесено до "Миротворця" за пропаганду війни, підтримку вбивств українців, участь у пропагандистських заходах і не тільки. У березні 2021 року прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя ініціювала кримінальну справу проти 23 російських артистів, включаючи Доліну, за незаконний в’їзд та виїзд на тимчасово окупований півострів.

На думку Доліної, Росія значно перевершує інші країни: "Наша країна настільки сильна — ми всім заважаємо, ми набагато сильніші, ми крутіші. Ми найкращі, це заважає всьому світу, але їм доведеться з цим змиритися".

У травні 2022 року образила Україну в інтерв’ю про Донбас, заявляючи, що тут є "фашизм", "нацизм" та "геноцид". "Гордість та трепет одночасно. Гордість за народ, який тут живе, відстоює, який вірить у те, що перемога буде за ними, за нами. За те, що стільки років відстоює себе, свою країну, волю. Без фашизму, без нацизму, геноциду. Ось що відчуваю. Волелюбні народи – і ми, і народ Донбасу. Неприйнятні в жодному вигляді диктат, нацизм, фашизм. Ми знаємо, що зараз відбувається у світі, як люди чи навіть не люди – не знаю, як їх називати – бажають переписати історію. Ми не дамо цього зробити. І з нами разом Донбас", — ляпнула пропагандистка.

Доліна цинічно заявляє, що Донбас – це Росія

З 7 січня 2023 року Доліна перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність. Внесено до списку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці Україні. 2024 року увійшла до списку довірених осіб Путіна з шоубізнесу на президентських виборах.

Як обікрали Ларису Доліну

У серпні путіністка стала жертвою шахраїв: вона залишилася без розкішної квартири в Москві та особистих заощаджень. Доліна скаржилася, що її "розвели" шахраї, які нібито перебувають на території України. Нібито вони умовили її продати квартиру і перевести на рахунок близько 180 млн рублів (майже 2 млн доларів), включаючи заощадження в розмірі 68 млн рублів.

Цікаво, що в самій РФ Доліну вже забувають. Про те, що навіть "простим росіянам" вона не потрібна, пишуть ті самі росЗМІ. На концерти пропагандистки просто не ходять.

"Новосибірці не купують квитки на концерт Лариси Долыної – ціни падають"

Нещодавно в любові до українців зізнавався Сергій Лазарєв. "Телеграф" писав, як співак "перевзувся" і став звичайним пропагандистом.