Випустили антивоєнний кліп і залишили Росію: де зараз гурт Little Big, який слухали українці (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Солісти Ілля Прусікін та Софія Таюрська втекли з РФ Новина оновлена 20 жовтня 2024, 16:20
Солісти Ілля Прусікін та Софія Таюрська втекли з РФ. Фото instagram.com/littlebigband

Після вторгнення у 2022 році російський колектив розпався

Російський гурт Little Big був дуже популярний не тільки у себе на батьківщині, а й в Україні. Такі треки як Skibidi, Hypnodancer та Uno (з останнім вони висувалися на Євробачення 2020 року від Росії) українці слухали та були в захваті від провокаційних кліпів колективу. Але з початком повномасштабного вторгнення учасники Little Big опинилися з різних боків барикад.

Зараз солісти групи Ілля Прусікін та Софія Таюрська перебувають не у РФ. "Телеграф" розповідає, де зараз Little Big і чи говорять про війну в Україні.

Де зараз Little Big і що говорять про війну

Колектив із Санкт-Петербурга, який набув популярності у 2013 році, у день повномасштабного вторгнення Росії в Україну виставив на сторінці в Інстаграмі чорний квадрат із написом "нівійні". Після цього вони не робили жодних гучних заяв щодо агресії своєї країни.

ні війні
Фото: instagram.com/littlebigband

Лише через чотири місяці Little Big випустила кліп на антивоєнну пісню Generation Cancellation ("Покоління скасування"). "Війна не закінчена. Зупиніть війну в Україні. Зупиніть війни у всьому світі. Ніхто не заслуговує на війну", — йшлося у підписі до відео. Самі автори назвали сингл їхнім "антивоєнним маніфестом". Тоді стало відомо, що артисти покинули Росію ще 2 березня.

Ролик зазнав серйозної критики за те, що група не зайняла чіткої позиції щодо того, хто винен у війні: Росія чи США. Попри це, музиканти тоді скасували свої тури країною-агресоркою, де розпочиналася жорстка цензура.

Солісти групи Ілля Прусікін та Софія Таюрська влаштувалися в Лос-Анджелесі, США. На той час було відомо, що два інших члени групи — Сергій (Gokk) Макаров і Антон Ліссов залишалися у РФ через складність отримання візи.

25 листопада Little Big розпалася через відхід Макарова і Ліссова, які вирішили залишитися в Петербурзі. "Внаслідок обставин, що склалися, група LITTLE BIG це дві людини, Ілля Прусікін і Соня Таюрська. На даний час Сергій Макаров та Антон Ліссов участі в діяльності колективу не братимуть", — повідомив Прусікін тоді в соцмережі.

Сергій гокк макаров Софія Таюрська Ілля Прусікін Антон Ліссов
Gokk, Софія Таюрська, Ілля Прусікін та Антон Ліссов

У грудні на сторінці дуету з’явилася інформація про благодійні фонди, які допомагали українським біженцям у Тбілісі. "У Грузії зараз залишається 25.000 українських біженців. Їм нема чого їсти, ніде спати, і їм потрібна допомога", — йдеться в тексті.

дівчинка українка
Фото: instagram.com/littlebigband

Ілля Прусікін та Софія Таюрська, які є парою, будують кар’єру в США, гастролюють американськими містами та продовжують випускати треки та кліпи. Наприкінці 2022 року лідери Little Big дали інтерв’ю, в якому засудили війну.

"Як можна бути за, коли вмирають люди, коли мені дзвонять мої друзі з України, вагітні чи хтось із немовлятами, що вони сидять у бомбосховищі, що вони не розуміють, що трапилося. Коли тобі кричать у слухавку, репетують просто "Що відбувається? Що відбувається? Нас бомблять! Куди тікати? І ти не знаєш, що зробити… Як вам допомогти? Ти не можеш, просто взяти і сказати – це не зі мною, це десь далеко, я в цьому не беру участі… не знаю, я не змогла", — сказала тоді Софія Таюрська.

Ілля Прусікін Софія таюрська
Фото: instagram.com/littlebigband

До речі, в Іллі Прусікіна в Росії залишився син від колишньої дружини Ірини Смєлой. У вересні 2024 року Таюрська подарувала співаку другу дитину.

Ілля Прусікін Софія таюрська
Фото: instagram.com/littlebigband
Ілля Прусікін Софія таюрська
Фото: instagram.com/littlebigband

А ось колеги Little Big по сцені, гурт Uma2rman виявився "Z-патріотичним". Раніше ми писали, як брати Кристовські зрадили українських фанів і стали на бік зла.