"Я краще гроші батькам перерахую": YAKTAK про пісню для Євробачення, витрати та підготовку до конкурсу

Читать на русском
Автор
964
YAKTAK розповів як його дівчина поставилася до пісні про нерозділене кохання Новина оновлена 24 січня 2024, 08:54
YAKTAK розповів як його дівчина поставилася до пісні про нерозділене кохання. Фото instagram.com/yaktak_official

Співак визнав, що пісня про нерозділене кохання про ситуацію з його життя

YAKTAK називають одним з головних претендентів на перемогу у Нацвідборі на Євробачення. Співак розповів "Телеграф", чому вирішив співати про нерозділене кохання українською і що буде робити у Швеції, якщо переможе.

- Вашу пісню для Нацвідбору багато хто назвав легковажною для часу, коли в країні йде війна. Як вважаєте, чому саме ваша пісня має перемогти?

- Не думаю, що моя пісня легковажна. Вона про нерозділене кохання. Про те, що навіть коли деякі з твоїх цілей, як в даному треку дівчина, недосяжні, ти все одно повинен йти і досягати їх. Коли я співаю її, я відчуваю, як всередині мене горить вогонь. Тому навіть у такий складний для нас час хочеться дуже потужно представити Україну, запалити сцену, щоб вся Європа співала наш трек. Щоб кожен німець, італієць, іспанець наспівували "LaLaLa" і знали, що це українська пісня.

- Більшість учасників Євробачення вже багато років співає англійською і це стало трендом. Чому ви вирішили заспівати українською?

- Моя ціль — розвивати українську музику, робити так, щоб саме треки українською мовою співали по всьому світу. Тому коли стояв вибір, якою мовою співати — я не сумнівався не на мить.

- Раніше ви не робили танцювальних пісень, чого цього разу наважились замість того, щоб використовувати свої головні козирі?

- Я дуже люблю свої треки "Чекає вдома", "Уночі", чи будь-який інший. Я вклав туди всю душу, але я розумію, що ці пісні для українського слухача. Вони під наш менталітет, під наш нерв, для наших людей. Я хотів, щоб пісню "LaLaLa" знали в усьому світі. Щоб її співали люди різних національностей. Тому що ""LaLaLa" — це універсальна фраза, яку може заспівати кожен.

- Ця пісня про нерозділене кохання. Писали з власного досвіду. чому виникла така пісня?

- Я не скажу, що пісня прям на реальних подіях, але звичайно, надихався зі свого життя, з ситуацій, які траплялись зі мною.

- Як на неї відреагувала ваша дівчина?

- Та нормально, добре. Аліса завжди підтримує мене.

- Чому люди краще сприймають пісні про нещасне кохання ніж про щасливу любов?

- Не згоден, що люди краще сприймають пісні про нещасне кохання. Мої пісні "Погляд", "Порічка", вони про щасливу любов. І людям ці треки круто відгукнулись. Просто життя таке, що іноді тобі хочеться слухати "Порічку" і вона резонує тобі, а іноді "Не мовчи".

- Пісня кого з ваших конкурентів вам сподобалася найбільше та чим саме?

- Дуже багато крутих пісень на цьому відборі і всі артисти сильні і достойні. Але я намагаюсь не зациклюватися на тому, щоб з кимось конкурувати, а фокусуватись на собі і своєму виступі.

- В презентації вашої пісні написано, що ви завжди слідкували за Євробаченням — які виконавці окрім українських вам запам’ятались найкраще і чим саме?

- Мені дуже подобається виконавець ​​Mahmood і те, як він представив Італію в 2019 році з піснею "Soldi". Подобається пісня "Arcade". Я її співав на "Голос діти". Maneskin круті. Та багато класних пісень і виступів було.

- Якщо переможете у нацвідборі та опинитеся у Мальме, куди підете в першу чергу і чому?

- Ого, та не думав про це. Я думаю, що акцент буде на репетиціях. Якщо я виграю, я поїду туди не відпочивати, мені треба буде гідно представити Україну, тому буде багато роботи.

- Минулого року у вас був великий тур Україною. Куди, окрім донатів на ЗСУ, витратили найбільше і яку коштовну річ хотіли би купити та чому саме її?

- Найкоштовніше — це звичайно машини для ЗСУ, але якщо не брати це, то навіть не знаю. Для себе, мабуть, нічого дорогого не купив. Я взагалі такий, що я краще гроші батькам перерахую, чи дівчині щось куплю, а мені нічого не треба.