Трохи міді та аромати прянощів: дизайнери розповіли, як створити затишок на кухні цієї осені

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 22 жовтня 2024, 11:16

Простий декор зробить кухню затишною

Восени хочеться проводити більше часу в теплі та затишку вдома. Кухня, як серце будь-якого будинку, заслуговує на особливу увагу цього сезону. Прості зміни в інтер’єрі можуть створити атмосферу комфорту та гармонії, що ідеально підходить для прохолодних осінніх днів.

Дизайнери інтер’єру поділилися з Apartment therapy своїми порадами, як легко перетворити кухню, додавши до неї тепло та сезонний настрій.

Як прикрасити кухню восени: свіжі ідеї

1. Аромати та декоративні елементи

Зверніть увагу на використання сезонних ароматів та декору, радить дизайнер Енджі Креллер. Восени це можуть бути свічки з ароматами прянощів, кориці чи гарбуза. Вони не лише створять теплу атмосферу, а й наповнять осінні аромати. Також Креллер рекомендує використовувати декоративні гарбузи та рушники з осінньою тематикою. Ці прості елементи додадуть в інтер’єр настрій сезону та зроблять простір сучасним та затишним.

2. Теплі металеві акценти

Оновлення фурнітури на кухні – ще один спосіб додати затишку. Теплі метали, такі як мідь, матова латунь або бронза здатні значно змінити сприйняття кухні. Навіть невеликі зміни, такі як заміна ручок шаф або світильників, можуть перетворити простір і зробити його теплішим та гостинним.

3. Домашній текстиль для затишку

У створенні затишної атмосфери важливу роль відіграє текстиль. Осінні килимки, пледи та подушки в теплих тонах допоможуть пом’якшити інтер’єр та додати тепло. Особливо це актуально для кухонь, які одночасно грають роль їдальні. М’які подушки або навіть овчина на стільці створять максимальний комфорт, зазначає дизайнер Анжеліка Фергюсон ВонДрак. Такі текстильні елементи не лише прикрашають, а й роблять кухню більш домашньою.

4. Натуральні матеріали та природні елементи

Включення природних елементів до кухонного декору — ще один тренд, який чудово працює восени. Дерев’яні дошки, плетені кошики або керамічний посуд додають текстури та тепла в простір. Як зазначає ВонДрак, свіжі трави в горщиках або миска з фруктами на столі надають інтер’єру жвавості та кольору. Ці прості, але стильні елементи створюють відчуття природної гармонії та роблять кухню більш затишною.

Раніше "Телеграф" розповідав, який колір в інтер’єрі буде трендовим у 2025 році. Яскраве колірне рішення стане чудовим доповненням до будь-якого інтер’єру.