"Золоте" правило декору оселі: хитрий трюк, який використовують дизайнери

Читать на русском
Автор
Як правильно вішати картини
Як правильно вішати картини. Фото realstroyservice.kiev.ua

Знайдіть ідеальну висоту для ваших шедеврів

Оздоблюючи дім, ми прагнемо створити атмосферу затишку та комфорту. Ми розповідали, як стелаж допоможе вам ефектно зонувати кімнату. Тепер поговоримо про декор.

Неправильне розміщення картин може зіпсувати весь ефект. На crtstudio.com розповіли, як же визначити ідеальну висоту для ваших шедеврів.

Чому висота має таке важливе значення?

Правильно підібрана висота створює гармонію між картиною та іншими елементами інтер’єру. Річ у тім, що занадто висока або низька картина створює дискомфорт для очей.

Як визначити оптимальну висоту приміщення?

Як правило, центр картини повинен розташовуватися на відстані 8-10 дюймів (приблизно 20-25 см) від поверхні меблів, над якими вона висить (диван, комод тощо). Звісно, якщо в кімнаті є меблі різної висоти, вам доведеться підбирати оптимальну висоту для кожної картини окремо.

Також потрібно звертати увагу на масштаб. Великі картини візуально "притискають" стіну, тому їх можна повісити трохи нижче. А для маленьких картин підійде вище розташування.

Не бійтеся змінювати розташування картин, поки не знайдете ідеальний варіант. Також ми розповідали, як обирати шпалери на кухню.