Усього пару помахів і ковтунців як не бувало: найкращі способи оновити светр

Читать на русском
Автор

Улюблений светр буде в ідеальному стані

Ковтунці на одязі — проблема, з якою стикається більшість людей. Навіть найякісніший светр з часом може почати скочуватися. Це природний процес, що виникає через тертя волокон тканини, особливо у місцях активного контакту, таких як рукави, боки або область грудей. Поява ковтунців — це не ознака поганої якості, а нормальне явище при носінні та пранні. Щоб улюблений светр виглядав охайним і довше зберігав свій первісний вигляд, його потрібно правильно доглядати й своєчасно видаляти ковтунці.

Способи видалення ковтунців

Один з найпопулярніших і ефективних способів позбавитися ковтунців — це використання спеціальної машинки для одягу. Вона безпечно видаляє ковтунці, не пошкоджуючи тканину. Важливо акуратно проводити бритвою по поверхні светра, щоб не затягнути нитки та не пошкодити матеріал.

Якщо під рукою немає пристрою, можна використовувати товсті капронові колготки. Для цього светр потрібно натягнути на плоску поверхню (на дошку для прасування), потім провести по ньому колготками, як би "збираючи" ковтунці на їх нейлонову поверхню. Цей метод швидкий, простий і вимагає додаткових витрат.

Ще один підручний засіб, який ефективно справляється з ковтунцями — пемза. Важливо вибрати м’яку пемзу, щоб не пошкодити тканину. Протріть ділянки з ковтунцями, і вони легко відокремляться від тканини.

Для більших ковтунців можна використовувати маленькі манікюрні ножиці. Цей метод вимагає часу та акуратності, щоб випадково не пошкодити матеріал.

Зібрати дрібні ковтунці та ворсинки з поверхні светра допоможе липкий валик. Цей спосіб менш ефективний для щільних тканин, але добре підходить для регулярного догляду та підтримки акуратного вигляду одягу.

Профілактика утворення ковтунців

Щоб светр якомога довше залишався свіжим і охайним, важливо дотримуватися кількох правил догляду:

  • Прати светри потрібно на делікатних режимах, використовуючи спеціальні засоби для вовняних та делікатних тканин.
  • Не варто прати светр надто часто.
  • Завжди сушіть светр у розправленому вигляді на горизонтальній поверхні, щоб уникнути деформації тканини.

Раніше ми розповідали, як у домашніх умовах очистити дублянку від пилу та плям. У цьому допоможуть сухарі та інші продукти із кухні.