Зносу не буде: як доглядати за взуттям восени, щоб воно прослужило довше

Читать на русском
Автор
Три важливі правила догляду за взуттям восени Новина оновлена 21 жовтня 2024, 17:28
Три важливі правила догляду за взуттям восени. Фото Freepik

Волога та низькі температури восени можуть нашкодити вашій улюбленій парі

Осінь — час перепадів температури, підвищеної вологості та опадів. У цей час дуже важливо правильно доглядати взуття, щоб воно не псувалося, не деформувалося і прослужило вам якомога довше. "Телеграф" вже розповідав, як швидко висушити промокле взуття після прогулянки, а сьогодні ділиться правилами догляду за взуттям восени.

Є три важливі правила догляду, яких слід дотримуватись, щоб взуття довше вам служило, пише shoesterra.by. Такий догляд підійде як для шкіряного, так і замшевого взуття.

Три правила догляду за взуттям

  • Сушіння

Навіть якщо ваше взуття не сильно промокло, а лише злегка вологе, все одно слід приділити увагу сушінню. Це допоможе уникнути поширення грибків, неприємного запаху та деформації улюблених черевиків чи кросівок. Пам’ятайте, що не можна сушити взуття при екстремальних температурах, тепло повинне поступати рівномірно і щадно. Найкраще використовувати спеціальні електричні сушарки.

  • Чищення

Перед тим, як відправити взуття на сушіння, його потрібно почистити. Як тільки приходите додому з вулиці — приділіть час очищенню черевиків або кросівок, не залишаючи їх до ранку. За цей час бруд може сильно вбратися і потім його буде складніше вивести. До того ж найкраще на сушку ставити саме чисте взуття.

  • Просочення

Волога — ось головний ворог взуття навіть найвищої якості. А додайте туди ще й бруд із калюж, солі та реагентів для посипання доріг в ожеледицю. Найкраще просочити взуття спеціальними сумішами та водовідштовхуючими компонентами, тоді воно буде служити вам набагато довше та якісніше. Таке просочення необхідне всім видам взуття — від туфель і чобіт до кросівок або черевиків. Догляд однаково важливий для шкіряних та замшевих виробів.

Раніше "Телеграф" розповідав про чотири способи позбутися неприємного запаху з взуття. Вам знадобляться сода, чай та ще дещо.