Ймовірно, ви робили це неправильно: найпоширеніші помилки під час замішування тіста

Читать на русском
Автор

Ці поради вам знадобляться

З тіста господині готують пиріжки, печуть пироги, роблять оладки чи печиво. Однак, робота з тістом – це справжнє мистецтво, яке не всім вдається освоїти. Втім, зрозумівши ключові моменти, що можуть створити труднощі вже під час вимішування, можна творити кулінарні шедеври.

Сьогодні ми поділимося з вами найпоширенішими помилками, яких припускаються під час приготування тіста для різних видів випічки. Перш за все, варто звернути увагу на правильне відмірювання потрібної кількості інгредієнтів, повідомляє "Телеграф".

Найпоширеніші посилки під час замішування тіста

Недостатнє замішування тіста

Недостатньо перемішане тісто може мати неоднорідну текстуру і недостатньо розвинений клейковинний каркас (для виробів із пшеничного борошна), що зробить його слабким. Випічка може бути щільною і не піднятися належним чином. Це особливо важливо для хліба та булочок.

Перемішування тіста занадто довго

Надмірне замішування може спричинити занадто сильний розвиток клейковини, що зробить тісто твердим і еластичним. Випічка вийде жорсткою та "гумовою", що неприпустимо для більшості видів солодкої випічки або здобного тіста.

Неправильний баланс рідини та борошна

Важливо правильно дотримуватися пропорцій інгредієнтів. Занадто багато рідини може зробити тісто липким і занадто м'яким, а надмірна кількість борошна — сухим і крихким. Це вплине на текстуру кінцевого продукту.

Використання занадто холодних або гарячих інгредієнтів

Дріжджі, вершкове масло або інші інгредієнти, які мають неправильну температуру, можуть змінити хімічний процес у тісті. Наприклад, дріжджі активуються при теплій температурі, але занадто гаряча рідина може вбити їх, а холодна — затримати їх активність.

Неправильне використання дріжджів

Використання старих або неякісних дріжджів може зробити тісто пласким і позбавленим об’єму. Також неправильне додавання дріжджів до дуже гарячих або солоних інгредієнтів знижує їх активність.

Додавання занадто великої кількості борошна під час розкочування

Часто під час роботи з тістом додають занадто багато борошна, щоб воно не липло до поверхні. Це може зробити готову випічку сухою та жорсткою.

Нехтування просіюванням борошна

Просіювання борошна допомагає уникнути грудочок, насичує тісто киснем, що робить його легшим і повітрянішим. Якщо не просіяти борошно, можуть виникнути грудки, які вплинуть на текстуру випічки.

Раніше ми писали, як почистити рибу від луски без ножа. Ви впораєтеся за хвилину.