5 найстрашніших трилерів про психоаналітиків, які триматимуть вас у напрузі до кінця

Читати російською
Автор

Найкращі трилери із найзакрученішими сюжетами

На HBO вийшов новий сезон "Справжнього злочину" у якому Джуді Фостер відіграє головну роль. Однак для багатьох вона досі залишається слідчою-стажоркою із "Мовчання ягнят". Цей серіал, цілком можливо, зможе змінити це на краще. Однак серії виходять лише раз на тиждень. Тож ними є час подивитися трилери з такими ж закрученими сюжетами, де на допомогу детективам приходять психоаналітики, які своїми методами знаходять злочинців, а часом рятують і самих себе.

"Алієніст" (2018-2020)

iMDb — 7,7

Серіал, який зробив Даніеля Брюля зіркою. Тут він грає психотерапевта. Разом зі своїм другом, журналістом, у виконанні Кріса Еванса та першою жінкою-детективом, яку грає Дакота Феннінг, лікар розслідує серію жахливих вбивств. Поліція не може цього зробити і іноді навіть загрожує цій трійці. При цьому всі вони ізгої та особисте життя кожного з цих героїв, це теж цікава сюжетна лінія.

"Фрейд" (2020)

iMDb — 6,5

Незважаючи на те, що головного героя звуть Зигмунд Фрейд і він займається неврологією, до реального вченого цей персонаж немає прямого відношення. Хоча й узяли окремі елементи його біографії. А саме те, що у нього виникали проблеми через єврейське походження. В іншому, це вчений, який допомагає поліції розслідувати дивні вбивства, де стандартна логіка слідчого не працює. Весь серіал – це динамічні перегони у пошуках убивці, де все ускладнюється ще й тим, що під підозри потрапляють люди з вищого суспільства.

"Обдури мене" (2009-2011)

iMDb — 8

Серіал у якому все тримається не лише на розгадуванні головоломок, а й на темпераментній грі Тіма Рота. Він тут грає вченого, який навчився читати емоції людей щодо міміки їхнього обличчя. Зморшки, посмикування повік або піт — все це допомагає йому дізнатися правду. Використовуючи цей метод, він надає допомогу поліції і веде свої приватні розслідування. Але в якихось моментах його робота стає особливо небезпечною, тому що заручниками стають його близькі чи взагалі він сам.

"Мисливець за розумом" (2017-2019)

iMDb — 8,6

Серіал від Netflix знято за мотивами документальної книги "Мисливці за умами: ФБР проти серійних вбивств" Марка Олшейкера та Джона Дугласа. Вони ж стали прототипами головних героїв. Ці люди створювали у ФБР спеціальний відділ, де співробітники намагалися зрозуміти психологію злодія і завдяки аналітиці допомагали їх знаходити. Перший сезон розповідає про те, як вони у 1977 році їздили по в’язницях та брали інтерв’ю у запеклих маніяків. А потім намагалися структурувати отриману інформацію. Дія другого сезону відбувається в 1979-1981 роках, коли Атлантою прокотилася хвиля масових вбивств і співробітники 6 нового відділу намагаються застосувати свої знання.

"Пацієнт" (2022)

iMDb — 7

Головний герой, досвідчений психоаналітик та автор популярних книг Алан Штраус. До нього на прийоми почав ходити дивний чоловік, який не лише зберігає інкогніто, а й намагається приховати своє обличчя за темними окулярами. Їхня серія сеансів у будинку вченого добігла кінця. А вже у наступній сцені Штраус приходить до тями десь у незнайомому місці. Виявляється, що його пацієнт це серійний вбивця. Але що буде далі, чи зможе психолог, який сидить на ланцюгу, допомогти своєму пацієнтові і чи збереже життя собі.