5 найстрашніших трилерів про психоаналітиків, які триматимуть вас у напрузі до кінця

Читать на русском
Автор
863
Серіал Алеініст зробив зіркою актора Даніеля Брюля
Серіал Алеініст зробив зіркою актора Даніеля Брюля. Фото кадр из фильма

Найкращі трилери із найзакрученішими сюжетами

На HBO вийшов новий сезон "Справжнього злочину" у якому Джуді Фостер відіграє головну роль. Однак для багатьох вона досі залишається слідчою-стажоркою із "Мовчання ягнят". Цей серіал, цілком можливо, зможе змінити це на краще. Однак серії виходять лише раз на тиждень. Тож ними є час подивитися трилери з такими ж закрученими сюжетами, де на допомогу детективам приходять психоаналітики, які своїми методами знаходять злочинців, а часом рятують і самих себе.

"Алієніст" (2018-2020)

iMDb — 7,7

Серіал, який зробив Даніеля Брюля зіркою. Тут він грає психотерапевта. Разом зі своїм другом, журналістом, у виконанні Кріса Еванса та першою жінкою-детективом, яку грає Дакота Феннінг, лікар розслідує серію жахливих вбивств. Поліція не може цього зробити і іноді навіть загрожує цій трійці. При цьому всі вони ізгої та особисте життя кожного з цих героїв, це теж цікава сюжетна лінія.

"Фрейд" (2020)

iMDb — 6,5

Незважаючи на те, що головного героя звуть Зигмунд Фрейд і він займається неврологією, до реального вченого цей персонаж немає прямого відношення. Хоча й узяли окремі елементи його біографії. А саме те, що у нього виникали проблеми через єврейське походження. В іншому, це вчений, який допомагає поліції розслідувати дивні вбивства, де стандартна логіка слідчого не працює. Весь серіал – це динамічні перегони у пошуках убивці, де все ускладнюється ще й тим, що під підозри потрапляють люди з вищого суспільства.

"Обдури мене" (2009-2011)

iMDb — 8

Серіал у якому все тримається не лише на розгадуванні головоломок, а й на темпераментній грі Тіма Рота. Він тут грає вченого, який навчився читати емоції людей щодо міміки їхнього обличчя. Зморшки, посмикування повік або піт — все це допомагає йому дізнатися правду. Використовуючи цей метод, він надає допомогу поліції і веде свої приватні розслідування. Але в якихось моментах його робота стає особливо небезпечною, тому що заручниками стають його близькі чи взагалі він сам.

"Мисливець за розумом" (2017-2019)

iMDb — 8,6

Серіал від Netflix знято за мотивами документальної книги "Мисливці за умами: ФБР проти серійних вбивств" Марка Олшейкера та Джона Дугласа. Вони ж стали прототипами головних героїв. Ці люди створювали у ФБР спеціальний відділ, де співробітники намагалися зрозуміти психологію злодія і завдяки аналітиці допомагали їх знаходити. Перший сезон розповідає про те, як вони у 1977 році їздили по в’язницях та брали інтерв’ю у запеклих маніяків. А потім намагалися структурувати отриману інформацію. Дія другого сезону відбувається в 1979-1981 роках, коли Атлантою прокотилася хвиля масових вбивств і співробітники 6 нового відділу намагаються застосувати свої знання.

"Пацієнт" (2022)

iMDb — 7

Головний герой, досвідчений психоаналітик та автор популярних книг Алан Штраус. До нього на прийоми почав ходити дивний чоловік, який не лише зберігає інкогніто, а й намагається приховати своє обличчя за темними окулярами. Їхня серія сеансів у будинку вченого добігла кінця. А вже у наступній сцені Штраус приходить до тями десь у незнайомому місці. Виявляється, що його пацієнт це серійний вбивця. Але що буде далі, чи зможе психолог, який сидить на ланцюгу, допомогти своєму пацієнтові і чи збереже життя собі.