Підходить навіть для маленьких квартир: дизайнери назвали трендовий колір, який зробить інтер’єр затишним

Читать на русском
Автор

Він робить інтер’єр вишуканим

Останнім часом шоколадно-коричневий колір упевнено завойовує популярність в індустрії дизайну. Цей глибокий і насичений відтінок не тільки вносить у простір відчуття затишку та тепла, а й дарує атмосферу стабільності та спокою. Як відзначає PLN design, універсальність і багатогранність шоколадного роблять його фаворитом серед дизайнерів, які прагнуть створення стильних, але при цьому комфортних інтер’єрів. Саме тому цей відтінок, нарівні з бежево-кремовим, стає одним із ключових трендів у дизайні інтер’єрів, особливо в холодну пору року, коли хочеться оточити себе теплом та гармонією.

Як використовувати шоколадний колір в інтер’єрі

Шоколадний колір завдяки своїй натуральній основі чудово вписується в різні стилі, від класичного до мінімалістського.

Для маленьких приміщень рекомендується використовувати шоколадно-коричневий у меблях або аксесуарах, поєднуючи його з світлішими тонами для візуального розширення простору.

У просторих кімнатах цей колір може бути головним акцентом, особливо, якщо його використовувати для фарбування стін. Присутність шоколадного кольору в інтер’єрі створює ефект спокою та захищеності, що робить його ідеальним вибором для віталень та спалень.

Шоколадний у різних стилях інтер’єру

Цей колір органічно виглядає у різних інтер’єрних рішеннях. У класичному або арт-деко стилях шоколад надає простору вишуканості та розкоші. У бохо та рустикальних інтер’єрах він стає м’яким тлом для натуральних матеріалів, таких як дерево, льон та шкіра. У поєднанні з яскравими аксесуарами шоколадно-коричневий успішно впишеться навіть у східні чи екзотичні інтер’єри, де важливо підкреслити насиченість та багатство декору.

Шоколадний колір в інтер’єрах /Freepik/ШІ

Одним із найактуальніших трендів зараз є стиль джапанді, який ґрунтується на поєднанні японської мінімалістичності та скандинавського затишку. Шоколадний колір допомагає досягти балансу в таких інтер’єрах, додаючи тепло та гармонію у строгість мінімалізму.

З яким кольором поєднувати шоколадний

Шоколадно-коричневий колір універсальний у стилістиці т й у колірних поєднаннях. Він чудово поєднується з нейтральними відтінками, такими як бежевий, сірий та білий, створюючи елегантні та витончені образи.

Шоколадний поєднується із нейтральнимі відтінками /Pexels

Однак його можливості на цьому не закінчуються. Дизайнери активно використовують шоколадний у поєднаннях із яскравими природними кольорами – зеленим, бірюзовим, темно-синім, а також з іншими природними квітами – квітами землі, води, лісу чи сонця.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити затишною кімнату без стін. У цьому допоможе хитрість із дзеркалом.