Якщо телефон глючить та гальмує, спробуйте ці 5 способів його прискорити

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 26 жовтня 2024, 11:18

Варто почати з перезавантаження смартфона

Проблеми з телефоном можуть виникати з різних причин. деякі з них зовнішні і не залежать від користувача. Однак іноді люди стикаються з тим, що телефон починає гальмувати й глючити, а це можна достатньо легко виправити.

Avast поділився секретами, як прискорити роботу пристрою Android. Перша ж рекомендація — перезавантажити пристрій. Перезапуск телефону очистить його оперативну пам’ять.Телефон слід перезавантажувати принаймні раз на тиждень.

Як прискорити роботу телефона

  1. звільнити місце та очистити кеш
  2. оновити телефон
  3. вимкнути додаткові функції.

Видаліть непотрібні програми

Коли пам’ять вашого пристрою заповнена, це може сповільнити загальну продуктивність і швидко розрядити акумулятор. Щоб звільнити місце для зберігання, ви можете почати з видалення непотрібних програм, очищення кешу програм і даних, видалення дублікатів файлів і перенесення мультимедійних файлів на зовнішній накопичувач.

Чим більше програм ви видалите, тим менше фонових процесів споживає простір, обчислювальна потужність і заряд акумулятора, а також менша ймовірність збою ваших програм. Це робиться через "Налаштування" > "Програми". Натисніть програму, яку потрібно видалити, а потім натисніть кнопку "Видалити". Якщо вільний простір є проблемою можна використати Lite-версії додатків.

Очистіть кеш

Для того, щоб очистити кеш потрібно зайти в "Налаштуваннях" > "Сховище" та знайти там потрібну опцію. Ці дані засмічують ваш телефон, не даючи йому швидко працювати. Також варто очистити дані вебперегляду. У Chrome це робити просто — торкніться трьох крапок у верхньому куті, а потім – "Очистити дані веб-перегляду". У спадному меню виберіть "Весь час", а потім натисніть "Очистити дані".

Оновіть свій телефон до останньої версії Android

Ви повинні регулярно оновлювати свій телефон Android до останньої версії, щоб покращити продуктивність і подовжити термін служби акумулятора. Щоб перевірити наявність оновлень: перейдіть у "Параметри" > "Оновлення програмного забезпечення" (або "Оновлення системних програм"). Якщо оновлення доступне, торкніться "Завантажити та встановити".

Вимкніть анімацію

Для цього потрібно увійти в параметри розробника. Якщо вони недоступні на вашому пристрої, їх потрібно активувати.Для цього потрібно зайти в "Налаштування" > "Про телефон" > "Інформація про програмне забезпечення" та торкніться "Номер збірки" сім разів, щоб увімкнути параметри для розробника. Після активації перемкніть усі параметри, пов’язані з анімацією (масштаб анімації вікна, шкала анімації переходу та шкала тривалості аніматора) на Вимк.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити якщо батарея телефону почала роздуватися. Причин цього явища може бути декілька.