Як зарядити телефон всього за 20 хвилин: лайфхак від IT-експерта

Читать на русском
Автор
Телефон
Телефон. Фото pinterest.com

Одна проста дія впливає на час зарядки радикально

Експерт і фахівець з ІТ-індустрії Михайло Митник поділився лайфхаком, як зарядити телефон всього за 20 хвилин. Процес піде в рази швидше, якщо на час заряджання вимкнути смартфон.

Річ у тім, пояснив він, що якщо під час зарядки телефон залишається ввімкнутим, пристрій втрачає значну частину енергії на різні дрібниці — пошук мережі, повідомлення, дзвінки. Через це процес зарядки стає значно довшим.

Можливість вимкнути телефон є не завжди, тому можна скористатися альтернативним варіантом. В цьому випадку, фахівець радить просто перевести гаджет у режим польоту. Це теж скоротить час, потрібний на зарядку акумулятора.

Також Митник радить за можливості заряджати телефон від розетки, а не через USB від ноутбука. Різниця в часі, якій займе поповнення енергії до 100%, разюча — від розетки процес йде значно швидше.

Крім того, експерт рекомендує перед тим, як під'єднати гаджет до джерела живлення, закрити зайві програми та знизити яскравість екрана. Це додатково скоротить час, необхідний на заряджання.

Митник нагадав, що для того, щоб акумулятор довше служив, не варто розряджати його більше, ніж до 40%. Оптимально також заряджати його до 90%.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим треба протирати екран телефону, щоб не пошкодити покриття. Обравши неправильний засіб для очищення гаджета, можна завдати йому шкоди.