Цим речам не місце у ванній: ось чого потрібно терміново позбутися

Читать на русском
Автор

Позбудьтеся хаосу у ванній

Ванна кімната – це не тільки місце для догляду за собою, але й важливий простір, що впливає на наш настрій на початку та наприкінці кожного дня. Якщо не підтримувати ванну в чистоті та порядку, в кімнаті легко виникає безладдя. І йдеться не лише про чистоту раковини чи душової кабіни. Дуже часто в цій маленькій кімнаті накопичується безліч непотрібних предметів, які стають джерелами хаосу.

Організатор простору Марісса Хагмейєр розповіла, яких предметів у ванній необхідно обов’язково позбутися.

1. Прострочені засоби та косметика

Прострочені туалетні приналежності та косметичні засоби накопичуються майже в кожній ванній, створюючи відчуття безладдя та потенційно впливаючи на здоров’я. Починати прибирання варто саме з цього пункту. Старі ліки, косметика та засоби догляду за шкірою втрачають свою ефективність і можуть викликати роздратування, тому позбавтеся всього, що вже не в кращому стані.

2. Стара або пошкоджена білизна

Рушники, ганчірочки та постільна білизна часто займають цінне місце, попри те, що згодом втрачають м’якість, поглинання і стають менш гігієнічними. Позбавтеся тьмяних або зношених рушників — старі рушники гірше вбирають воду, і їхній зовнішній вигляд не приносить задоволення. Хагмейєр радить оновити рушники на якісніші та парні, щоб вони не тільки гармонійно виглядали, але й займали менше місця при зберіганні. Старі рушники можна використовувати як ганчірки або віддати до притулків для тварин.

3. Забруднені аксесуари для ванної

Килимки, мочалки та інші предмети ванної кімнати легко накопичують вологу і згодом можуть стати розсадником бактерій та плісняви. Регулярно перевіряйте такі предмети на чистоту і своєчасно їх замінюйте. Наприклад, килимки для ванної та душові підкладки треба періодично чистити чи міняти, щоб підтримувати чистоту у ванній та уникнути поширення бактерій.

4. Надмірна упаковка

Пластикові та картонні коробки, в яких зберігаються косметичні та гігієнічні приладдя, часто лише додають візуального шуму. Позбавляйтеся упаковок і зберігайте косметичні засоби в органайзерах і коробочках. Використовуйте бамбукові вставки для ящиків та багаторівневі системи для зберігання під раковиною – це не тільки зменшить безлад, а й оптимізує простір.

5. Невикористані зразки та міні-версії туалетного приладдя

Туристичні зразки та мініатюрні засоби часто приносяться з готелів або купуються на розпродажах, але потім просто лежать, займаючи місце. Якщо подорожі — не ваш регулярний спосіб життя, скоротите кількість такого приладдя, залишивши тільки те, яке зможете використовувати протягом найближчого року. Зберігання лише необхідних продуктів спростить організацію.

Раніше ми розповідали, які предмети здешевлюють кухню. Їх необхідно періодично позбавлятися.