Ці предмети роблять кухню дешевою: дизайнери розповіли, від чого потрібно терміново позбутися

Читать на русском
Автор
Важливо не захаращувати кухню
Важливо не захаращувати кухню. Фото Pexels

З часом на кухні збирається багато непотрібних речей

Кухня — це серце будинку, місце, де має бути приємно готувати та проводити час. Однак через безліч накопичених речей цей простір легко перетворюється на неорганізований та перевантажений. Професійні організатори та дизайнери радять позбутися непотрібних предметів, щоб створити затишну та функціональну кухню. Ось кілька речей, яких, на їхню думку, найкраще позбутися.

Що створює безлад на кухні

Часто в кухонних ящиках з’являються незрозумілі дрібниці та запасні деталі. Якщо вам не вдається згадати, що це за предмет або для чого він потрібен, сміливо позбавляйтеся його. За словами організатора Тови Вайншток, такі випадкові дрібниці лише захаращують простір і заважають швидко знаходити потрібні речі, пише House Beautiful.

Дизайнер Сара Робертсон радить насамперед позбутися зайвого посуду. Вона пропонує залишити лише необхідний посуд для повсякденного використання та прибрати сервізи, які рідко використовуєте. Ці предмети можна продати онлайн або віддати тим, хто лише облаштовує новий будинок. Так кухня стане простіше та приємніше.

Старі чашки з іронічними написами чи застарілим дизайном можуть займати багато місця. Дизайнер Джерел Лейк рекомендує залишити на кухні лише стильний та гармонійний набір зі скляного або керамічного посуду. Це створить візуально приємну та більш організовану атмосферу.

Спеції у своїх оригінальних упаковках займають багато місця та часто виглядають неохайно. Пересипте їх в однакові скляні банки з гарними етикетками – так вміст шаф виглядатиме акуратніше, а доступ до спецій стане простіше. Під час організації зберігання спецій перевірте їх термін придатності та позбавтеся прострочених.

Навряд чи для домашньої кухні вам потрібно кілька лопаток чи віночків. Мінімалізм на кухні допомагає не лише звільнити місце, а й полегшити пошук потрібного інструменту. Залишіть собі ті предмети та прилади, якими ви дійсно користуєтеся, а решту передайте на благодійність.

Непридатні контейнери для зберігання, які тріснули, змінили колір або втратили кришку, варто викинути. Старі контейнери не тільки займають місце, але і можуть бути небезпечними для зберігання їжі. Організатор Джейна Латтімор рекомендує придбати довговічні скляні контейнери з герметичними кришками для зручного та безпечного зберігання.

Сковороди та каструлі з тріщинами, сколами чи втраченим антипригарним покриттям краще замінити. Такі предмети не лише незручні, а й займають дорогоцінне місце. Якісний посуд робить приготування їжі приємнішим і зручнішим.

Позбувшись цих непотрібних речей, можна легко покращити порядок на кухні й звільнити простір для дійсно корисних і красивих предметів.

Раніше "Телеграф" розповідав, який декор використовувати у кухні восени. Прості речі допоможуть зробити цю кімнату цікавішою та затишною.