Як мати більше коштів: хитрощі від заможних людей, які діють

Читати російською
Автор

Грошей стане більше, якщо дотримуватися цих порад

Фінанси відіграють дуже важливу роль в житті кожної людини. Наш світ є матеріальним і у ньому за все потрібно платити. Щоб коштів на все вистачало й ще залишалися, важливо позбутися шкідливих звичок щодо грошей.

Забезпечені люди мають особливі підходи до коштів, що дозволяє їм не просто зберігати їх, а ще й примножувати. Грамотно розпоряджатися грошами допоможуть поради від Bright Side.

  • Зазвичай люди, які достатньо обізнані у фінансах, керуються правилом 24 годин. Тобто, перед тим як робити покупку, вони подумають 1 добу, чи справді їм потрібна ця річ або щось інше. І тільки після ретельного зважування ухвалюють рішення.
  • Чітке розуміння свого бюджету допомагає багатіям не витрачати зайвий раз. Так, вони ділять свої витрати таким чином: 50/30/20 (50% – оплата житла, комунальні послуги, харчування, 30% – щось для себе, 20% – заощадження.
  • Якщо щось зламалось, фінансово грамотні люди не поспішатимуть викидати цей предмет. Вони обов'язково звернуться до майстра, аби спробувати зремонтувати.
  • Розпродажі — хороший спосіб зекономити кошти. Слідкуйте за зниженням цін у супермаркетах, магазинах одягу та побутової техніки. Це допоможе не переплачувати на таких речах, а решту коштів можна відкласти.
  • "Готівкова" дієта. Коли ми знаємо, що будемо оплачувати покупку банківською карткою, то завжди є ризик придбати більше. Натомість коли беремо з собою обмежену суму, то чітко в неї вкладаємось.
  • Пишіть список покупок. Це допоможе уникнути зайвих витрат, адже будете розумієте, що вам конкретно потрібно.
  • Заможні люди ніколи не економлять на якісному відпочинку. Вони розуміють, що це важливо, оскільки хороший релакс відновлює сили та додає натхнення. Й тоді є енергія заробляти більше.
  • Економія на власному здоров'ї — найгірше, що може бути. Тому потрібно правильно харчуватися, займатися спортом і проводити час на свіжому повітрі. Адже коли ми здорові, тоді є бажання працювати та йти до своїх цілей, у тому числі фінансових.

Раніше "Телеграф" писав, через які звички ви втрачаєте всі кошти та накопичення. Деякі дії спустошують ваш гаманець.