Сім найкрасивіших жіночих імен, які залишаються в памʼяті

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 вересня 2024, 20:57

Ці імена є вічно актуальними та підходять всім

Окрім давніх українських імен, які мають глибоке коріння й потужну енергетику, є інші жіночі імена, які більшості добре відомі. Вони красиво звучать та легко запам'ятовуються, тому їх і використовують.

Визначитися з ім'ям для дитини — завдання з зірочкою, бо хочеться, аби воно подобалось їй. "Телеграф" зібрав добірку милозвучних жіночих імен, котрі гідні уваги.

  • Юлія — це жіноче ймення, яке часто можна почути в Україні. Воно утворилося у латинській мові від Iulia, що означає "з роду Юліїв". Існує також версія, що Юлія — грецького походження та має значення "кучерява", "хвиляста".
  • Вероніка — не менш милозвучне ім'я з довгою історією. Воно бере початок ще від дружини правителя Єгипту, яку звали Ференіка. Утворене з 2 слів: ερω — означає "приносити", а νικη — "перемога". Отже, ім'я уособлює перемогу, що надасть дитині лідерські якості.
  • Катерина належить до давніх імен, що виникло в Греції. Воно з'явилось від ймення Αικατερίνη ("Хайкатеріне") і трактується як "вічно чиста".
  • Ім'я Надія належало одній з сестер-християнок, які віддали життя за віру в Христа. Саме так перекладається жіноче ймення грецького походження Елпіс. Воно набуло широкого поширення після утвердження в Київській Русі християнства.
  • Таке жіноче ім'я, як Олена виникло від грецького бога сонця, якого звали Геліос. В українській мові має значення "сонячне світло" або "сонячний промінь".
  • Єлизавета — розкішне жіноче ім'я, що утворилося в давніх євреїв. Воно сформувалося від Elisheba: eli — пояснюють, як "мій Бог", а sheba — "присяга". Трактується, як "та, що присяглась Богу".
  • Манить красивим звучанням й ім'я Валерія. Його походження пов'язують зі словом "valere", що в перекладі на українську означає "бути здоровою, сильною, міцною". Тож таким ім'ям можна закласти дитині міцний характер і адаптивність до труднощів.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рідкісні жіночі імена тепер знову є популярними. Колись ними часто називали дітей, і тепер ця тенденція відновлюється.