"Україна має перемогти": в Бундестазі назвали дві стратегії допомоги Німеччини

Читати російською
Автор

Росіяни атакують Європу через пропаганду, кібератаки та саботаж

Уряд та політична еліта Німеччина мають усвідомити, що атаки Росії спрямовані не лише проти України, а всієї Європи та західної демократії. Росіяни ведуть відкриту війну проти України, але також атакують решту Європи через пропаганду, кібератаки та саботаж. Тому є декілька стратегій, здатних подолати Росію.

Про це на полях Варшавського безпекового форуму "Телеграфу" розповів депутат від партії "Зелених" і глава комітету з європейських справ Бундестагу Німеччини Антон Хофрайтер.

Більше читайте на сайті "Телеграф" в інтерв’ю: "У Берліні співіснують дві стратегії щодо України, і це проблема, — депутат Бундестагу Антон Хофрайтер".

— Другий крок, — на думку німецького депутата, — це зробити відповідні висновки з цієї ситуації. Одним із перших і найважливіших завдань є постачання достатньої кількості військових засобів в Україну. Звичайно, головна мета українських солдатів — захистити свою країну та свої родини, але вони також захищають усю Європу. Ми повинні надати їм усе необхідне, щоб вони могли не лише оборонятися, а й відтіснити російську армію з України.

Я переконаний, що з режимом, подібним до путінського, можна досягти миру лише тоді, коли йому продемонструєш силу і відкинеш назад. Доки Путін вірить, що в довгостроковій перспективі він виграє цю війну, він ніколи не погодиться на справжній мир, — каже Антон Хофрайтер.

За його словами, проблема полягає в тому, що в Берліні існує декілька стратегій.

— Одна стратегія полягає в тому, щоб надавати Україні зброю стільки, скільки буде потрібно, і сподіватися, що Росія та Україна зрештою почнуть переговори, і все завершиться миром. Я не вірю в цю стратегію, оскільки доки ми не заявимо, що Україна повинна виграти цю війну, Росія завжди вважатиме, що у довгостроковій перспективі переможе. Я вважаю, що ця стратегія є хибною, тому що не передбачає розуміння, чого насправді прагне Росія.

Друга стратегія, каже глава комітету Бундестагу, полягає в тому, щоб надати Україні стільки зброї та військової підтримки, скільки їй потрібно для перемоги у війні.

— І ці дві стратегії співіснують в уряді, у більшості партій. Але не у партії "Зелених". Майже всі з нас дотримуються стратегії "Україна має перемогти". Можна сказати, що у Німеччини нема стратегії, але це не так. Ми маємо дві стратегії, що співіснують, і кожна з них намагається взяти гору. Саме це і є проблемою в Берліні, — підсумував Антон Хофрайтер.

Раніше "Телеграф" писав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц може запропонувати Путіну переговори щодо України.