Молдова, Польща, Румунія? Як швидше виїхати з України у відпустку

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 липня 2024, 11:23

Для закордонного відпочинку українці мають два шляхи

Літо — сезон відпусток, і навіть під час війни потрібно відпочити та вивезти на оздоровлення дітей. Туризм в Україні зараз зі зрозумілих причин переживає кризу, однак жінки, та "виїзні" чоловіки все ж таки їдуть за кордон відпочити.

Про те, як простіше потрапити на закордонні курорти "Телеграфу" розповіли півзасновники турагенції "Поїхали з нами" Антон Рудіч та Олег Кулик: "Автобусні тури в Туреччину – нонсенс, але вони є!" – співзасновники мережі турагенцій про літо-2024

За словами Олега Кулика, У 2022-му році на туристичному ринку був шок. Відновилося близько 10% об'єму, який був у 2021-му.

"Для розуміння, у 2021 році з України через туроператорів, турагентів, а також організованих туристів на відпочинок виїхало до 3,5 мільйонів осіб. У 2023 туристів було 600-700 тисяч — відновились на 20%. Цього року сподіваємось на цифру в 1 млн. Це – 30% від показників 2021 року", — зазначив він.

Він додав, що для закордонного відпочинку українці мають два шляхи. Треба або їхати на автобусі у якісь європейські країни, або трансфер до найближчого аеропорту.

"На першому місці по популярності вильотів у нас Молдова, на другому – Польща, на третьому – Румунія і далі – інші країни. Найбільша проблема – логістика. Я виїзний, у мене троє дітей. Тож я кілька разів виїжджав і через Польщу, і через Румунію, і через Молдову, і точно можу сказати, що це дуже такий серйозний квест, особливо якщо потрібно кудись вивезти дітей", — констатував чоловік.

Він розповів, що виїжджає з Києва вранці, або ввечері. Вночі він вже у Молдові і спокійно вилітає.

"Тобто дорога займає півдня — день. А якщо летіти з Польщі, то це мінімум два дні. Тут працює фактор насиченості кордонів. І те, що різні митники по-різному підходять до пропуску наших людей і автівок. Найшвидше я проходив кордон з Румунією, на другому місці кордон з Молдовою На третьомуу місці — угорці, а далі вже поляки", — зазначив Кулик.

Він додав, що 95% всіх українських туристів вилітають через аеропорти трьох країн. Найменше з Румунії — 5-10%, а 90% летять з Польщі та Молдови.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зараз відбувається у раніше популярних курортних Затоці та Кароліно-Бугазі. Там побувала наша кореспондентка.