Зекономте свої гроші: звички, які допоможуть вам витрачати менше

Читати російською
Автор

Багато хто економить гроші неправильно

Фінансові проблеми можуть виникнути у будь-кого. Незалежно від того, скільки ви заробляєте, є ризик втратити джерело доходу або ж зменшити його рівень. Є багато причин, які заважають вам розбагатіти, одна з яких — відсутність економії.

Є три головні звички, які варто засвоїти, щоб витрачати менше. Вони не полягають у відмові від звичних речей та жорсткій економії. Про це розповідаємо разом із Newtraderu.

Звички для економії

Відкрийте для себе вживані або безкоштовні речі

Так, сучасний світ повний трендів та різних новинок. Однак бути модними та сучасними можна навіть одягаюсь у секонд-хендах. Важливо шукати те, що підкреслить вашу індивідуальність і виділятиме з натовпу. У сучасному світі існує безліч інтернет-сайтів, на яких пропонують бартерний обмін тими чи іншими речами або придбання їх за мінімальну вартість.

Зробіть паузу перед покупкою

Так, зараз є можливість купувати все в один клік, що дуже зручно. Однак такі імпульсивні покупки хоч і приносять задоволення, можуть зробити велику діру у вашому бюджеті. Введіть у звичку робити паузу перед покупкою — це особливо важливо зробити для товарів, які коштують більше, ніж ви можете собі дозволити витратити за один раз. Для покупок в інтернеті спробуйте залишити товари в корзині, і повернутися за кілька днів — так ви матимете спробу обдумати, чи дійсно вам потрібен той, чи інший товар.

Інвестуйте не в кількість, а в якість

Так, на перший погляд, це здається не логічним. Однак таким чином ви зможете зекономити гроші у довгостроковій перспективі. Так ви зможете купити одну якісну річ, якою будете користуватися тривалий час.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вирватися зі злиднів. Ми поділилися корисними порадами.