Народився в Баку, але має український паспорт: де зараз Міка Фаталов, який замінив у "Квартал 95" Дениса Манжосова

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 23 жовтня 2024, 16:00

Він розпочинав свій шлях до "Кварталу 95" ще в 2004 році, але на сцену потрапив не одразу

Міка Фаталов — відомий український актор азербайджанського походження, якого українці знають як коміка студії "Квартал 95". Проте мало хто знає, що артист працював у колективі задовго до того, як почав виходити з усіма акторами на сцену.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, що відомо про Міку Фаталова, як він опинився в "Кварталі 95" і як замінив іншого актора Дениса Манжосова.

Міка Фаталов – азербайджанець з українським паспортом

Міка Фаталов народився в Баку 31 березня 1983 року, зараз йому 41 рік. При народженні він отримав прізвище батька Тосунян. У 1989 році родина майбутнього артиста переїхала в Україну і його батьки практично одразу розлучилися. Після цього мама Міки записала його на своє прізвище, так він став Фаталовим, а незабаром отримав паспорт громадянина України.

Свій творчий шлях Міка Фаталов починав з юних років із художньої самодіяльності. Потім у студентстві почав грати у КВК. Відомо, що Міка закінчив Луганський коледж культури та мистецтв, а потім ще й Луганський державний інститут культури та мистецтв.

Співпрацю зі студією "Квартал 95" Міка Фаталов розпочав у 2004 році. А 2008 року він переїхав до Києва і став у компанії старшим менеджером. Згодом Міка отримав посаду адміністративного директора студії "Квартал 95".

Трохи згодом артист почав з’являтися вже в кадрі, а не лише за лаштунками. З 2012 року Міка Фаталов замінив у концертах "Вечірнього кварталу" актора Дениса Манжосова, який пішов із проекту. Пізніше він почав зніматися у програмах студії — "Пороблено в Україні", "Вечірній Київ" та "Шерлоh". У 2015 році Міка Фаталов знявся у ролі голови СБУ в серіалі "Слуга народу".

Міка Фаталов під час війни

З початку повномасштабної війни Міка Фаталов залишився в Україні. Він разом із колегами-кварталівцями волонтерив, їздив на передову виступати для військових. Наразі він продовжує виступати у концертах "Об’єднаного кварталу", перейшов на українську мову. Однак, можна помітити, що актор з 2023 року перестав вести свою сторінку в Instagram.

Раніше "Телеграф" розповідав, що говорить про війну Микола Басков. Свого часу він виступав із Зеленським на одній сцені і часто бував у Києві.