Повістка поштою: адвокат розповіла, у яких випадках вона вважатиметься врученою

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 липня 2024, 12:59

Повістка вважатиметься врученою навіть без підпису

З 16 липня, коли закінчиться строк, відведений на оновлення даних у ТЦК, військовозобов’язані можуть отримувати повістки поштою. Якщо повістку не було вручено, поліція шукатиме людину за останньою відомою адресою, щоб примусово доставити його до ТЦК.

Про це в ефірі телеканалу "Київ 24" розповіла адвокат юридичної компанії Riyako&Partners Катерина Аніщенко. За її словами, якщо особа оновила дані і вказала актуальну адресу, всі ці процедури будуть відбуватись там.

Аніщенко наголосила, що у випадку, якщо військовозобов’язаній переїхав з одного регіону в інший, не оновивши дані, повістка, що прийшла поштою за старою адресою, буде вважатися врученою. За її словами, якщо повістка не отримана адресатом у зв’язку з його відсутністю або відмовою, вона з відповідною відміткою працівника пошти повертається до військкомату, що за чинним законом рівносильно її врученню.

За словами адвоката, після цього надсилається ще одна повістка. Після неотримання двох повісток ТЦК отримує право звернутися до відділення поліції з проханням провести адміністративне затримання військовозобов’язаного.

Аніщенко зазначила, що в рамках адміністративного затримання дільничний працівник поліції має право приїхати за останньою відомою адресою ухилянта. За її словами, у разі, якщо той опиниться вдома, поліціянт зобов’язаний його затримати та доставити до ТЦК для примусової постановки на військовий облік.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, у яких випадках після вручення повістки військовозобов’язані можуть не йти до ТЦК та СП.